Friday, October 24, 2014

Penang Trip 2014: Toy Museum, Teluk Bahang


Turun dari Bukit Bendera, dok fikir nak ke mana pulak???
Since my zawj share gambar dalam group whatsapp family, ipar dan biras semua suggest suruh pergi Toy Museum.
Aku agak reluctant pada awalnya. Takut ada yang create scene nak segala mak nenek mainan tu. Tapi my zawj kata takpe je..So, I follow lah.

Kat situ memang super banyak toys. Yang besar, yang kecik..Yang macam-macam lah..
Yang censored pun ade....haiihhh..

Tak reti nak describe bebanyak. Tepek gambar je lah ye.



Adik tengah tidur. Adoiii...sampai terlentok-lentok kepala adik..
Abi the superdad..hihi..

Yay Shrek..Ummi yang over..

Sully of the Monster Inc.

Hmmm...part ni aku tak boleh tahan..Faheem, bila suruh pose kat patung lain, buat tak tau je dia. Bila nampak patung minah seksi ni, "Ummi..ummi..kakak tu...." Arggghhh...Tutup matamu wahai anak..

Dah agak dah..Bila nampak benda macam ni, mesti dia punya teruja tu lebih sikit..


These are not patung ye...hihi..

Gollum kah ini??

Wall-E...

Ajar spiderman buat peace kah?

Part askar-askar ni pun feveret dia ni..



Stitch

Adik Faqeeh dah bangun..Nampak je toys keliling, terus nak terjun keluar dari carrier..


Terpaksa berkaki ayam sekejap sementara tunggu abi ambil kasut dalam kereta. Inipun, dah puas dia berlari berkaki ayam. 
  
Ummi yang letih mengejar anak-anak..

 Terus buat mulut versi Yoda..

Super banyak toys dalam ni..
Post gamba Harry Potter ni kat Mokcu..Bengang je member..Ade ke nak suruh beli..Dia ingat ni kedai mainan ke?? 
  
 Sesekali Faheem nak jugak ikut arahan bila disuruh buat pose macam patung.


Faqeeh buat pose versi dia sendiri je..

Most of the time berlari...Buktinye, tu gambar tengah berlari lah tu..

Nak kena pegang dia, baru boleh dapat gambar molek sikit.
  
Patung pun banyak yang seksi meksi...Seksa Ummi nak menjawab soalan-solan Faheem..
Jenuh jugak nak screening..Bila part patung tak senonoh pakaian nya, laju-laju tarik Faheem, distracting him. Hak patung Angie besar gedabak tu memang tak boleh nak disorok dah.........Ho lah, walaupun patung/figurin, rupanya dah macam real gitu..Adehhh..Seksi tak menahan pulak tu..Ish..Ish..Ish..


Overall, the kids, of course had fun in there.
Mujur tak buat drama..Huhu..
Faheem awal-awal dah cakap "Faheem nak tengok je..."
Alhamdulillah, molek je perangai masing-masing.
Ummi je sceptical sangat..Belum apa-apa dah bersangka-sangka dengan anak-anak..Panggg~





2 comments:

  1. pernah sampai situ tapi dah kul 5 lebih nak tutup dah..
    wah ada avenger-iron man captain america, kena pergi ni sbb anak2 minat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak2 mesti enjoy tgk toys bebanyak tu kak..hihi..

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015