Friday, October 24, 2014

Penang Trip 2014: Made In Penang Interactive Museum (MIPIM)


We were wondering, kat mana yang ada gambar CM of Penang minum kopi tu? Google punya Google, the answer is MIPIM. We decided to go there on Monday sebab hari kerja, InsyaAllah tak ramai orang. Lagipun dia terletak near Port Weld. So sekali harung je. Boleh terus balik KL afterwards.

Kat dalam ni banyak 3D arts yang sangat mengagumkan bagi aku.. But all the arts berkisarkan tentang Penang.  Semuanya ada kaitan dengan Penang.
Dan Alhamdulillah, since we go there on Monday, tak ramai orang. Jadi takdelah segan sangat nak bergambar and don't have to queue also. Hihi..

Let's enjoy the arts..

 Steady je Abi, sebelah tangan dukung anak, sebelah angkat rumah..Super hebattt..

 Faheem and the cannon..

Yay...Faheem dah bom abi...

Saving Abi from T-Rex..

 We can do this Ummi..Faheem pegang ni, ummi ketuk tau !!

Faqeeh buat naga la ummi...

Geli-geli ketiak dia...

Faheem tolong pam angin sat...Ohhhh no...penyeklah Ummi & adik Faqeeh..

Abi pulak tolong tahan..Faheem tak habis pam lagi ni...

Api...Api...Cepat padam api...Sediaaaaaaaa..menyelamat !! 
Perggghhh...Sebelah tangan je handle fire extinguisher..

If I kiss u, will u turn into a snake prince???

Tembak naga tu cepat !!
  
 Spiderman !!! Tolong Faheem..Tolong Abi  dengan adik Faqeeh !! Tolongggg !!!

Monster makan ummi??

 Faheem nak cabut gigi monster ni..

Cepat adikk...tolong abang tarik feri ni...

 Yummmm...Mee Udang..

Faqeeh got giant prawn..

Pokok coconut ke ni ummi?

 Magic mirror..

Ting...ting...ting...

Teh tarik satuuuu..

Gigih 3 heroes panjat pokok..
  
Abi pulak nak attack..
  

  
At last...he met the CM of Penang and had a coffee talk with him..

With that, end of our Penang Trip story..
Next trip ke mana pulakkk???
hihi

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015