Wednesday, December 3, 2014

A Lucky First Visit To Paradigm Mall...


Hurmmm..Aku tahu aku ketinggalan...Tapi jujur, ini pertama kali jejak Paradigm Mall..Itupun unplanned...Bila my zawj bagi option, nak pergi Paradigm ke Ikea? Kalau ikutkan, of course nak pergi Ikea..hahaha..Tapi, kalau pergi Ikea, dari saja-saja nak tengok, kang saja-saja terborong. Plus Ikea dan pernah pergi, Paradigm lansung tak pernah jejak. Kat mana pun aku tak tau..Hahaha..Very the kampung girl I am..Kihkih..So, saya pilih Paradigm.



Kat tengah Paradigm Mall tu ada Zurich Insurance punya event. Isi macam survey form, dapat bag then boleh main games. Ade few games je pun and dalam bag ada sand art cards.

Faheem nak buat sendiri. Ummi tolong peel the sticker je. Color combination semua on his own.


Faqeeh nak buat jugak. Tapi abi kena assist though Faqeeh bising nak buat sendiri. Huhu..
  

Faheem's completed sand art.

Faqeeh punya. Tapi Faqeeh buat separuh jalan je. Abang yang tolong siapkan adik punya..


Faqeeh trying the bull. Mula-mula nampak steady je.

After few seconds, dah nampak muka cuak. Sibuk nak mintak turun. Hahaha..

Abang lansung taknak try.

Sebenarnya, ingat nak bawak the boys main kat Jkids. Tapi boleh pulak kami tak jumpa. Kata first time jejak kan. Tak teringat pulak nak cari dekat direktori. Sebab tak ingat nama tempatnya pun satu hal jugak..Hahaha..Sudahnya tawaf Paradigm, makan, masuk  one kedai after another...window shopping....errrrr...shopping...

Abang pantang jumpa kek/muffin coklat...
  

Adik pantang jumpa apa-apa makanan..hahahaha..


Punyalah lama kami lepak Paradigm hari tu. Lepas Isyak macam tu barulah terjumpa Jkids. Tapi section yang pasir-pasir tu dah closed. Malas lah nak masuk. Faheem pulak lebih attracted dengan mesin mainan kat depan Jkids. Dapat naik, even tak masuk token pun dia dah happy. Tapi ummi belanja jugak lah 2 round.

Masa nak balik nampak poster giveaway. My zawj suruh ambil form dan isi. Punyalah banyak form dia bagi. Berlebih-lebih.


Dan aku pun gigih lah isi banyak-banyak tu..Separuh nama aku, separuh nama my zawj..Aku masukkan dalam box untuk Week 7 dan Week 8.

Lunch tadi, my zawj whatsapp bagitau dapat call from Paradigm Mall.
Menang lucky draw for Week 8. Dapat cash voucher RM200. That's why I name the entry a lucky first visit :)


Yay. Syukur Alhamdulillah. Murah rezeki zawji. Bini boleh tumpang sekali..Hahahaha..
Mujur dapat cash voucher, kalau dapat tiket show, belum tentu nak pergi. hahaha..
Yay...Boleh shopping lagi...ahahahaha..

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015