Wednesday, December 17, 2014

Terjah Korea Wallpaper Puchong


We have a make over mission. Tapi bukan make over rumah ye.
Yang tu kena hold dulu, buat proper planning, tengok budgetting, baru boleh proceed.
Yang ni misi make over khas punya..

One of the items in our make over mission is to give new look to the wall. The choices can either be repainting the wall or install wallpaper. Mula-mula opt for repainting. Tapi jenuh fikir siapa yang nak cat. Aku pulak nak suruh cat warna-warni macam pelangi..Hire orang to paint will incur some more cost. Harapkan kaki dan tangan yang ada untuk cat, masing-masing occupied.

My zawj kata, kita try survey for wallpaper. Teringat ada booth wallpaper kat Tesco Ampang that day. Unfortunately, bila kami revisit, booth dah bertukar. Ok...Fine..

Last week, my zawj send me a snapshot from FB Korea Wallpaper. 
Gambar ni..

Comel..Faheem mesti suka sebab ada lori simen, ambulans..
Bila search web Korea Wallpaper, ada fair rupanya..



PUCHONG & DAMANSARA Korea Wallpaper Fair! 
Now - 4 Jan @ Puchong gallery (next to IOI mall)

30 Dec - 4 Jan @ Ikano Power Centre (IKEA) 


Wallpapers are FREE (n.p. RM350), only pay for installation fr. RM150/roll  with minimum purchase of 5 rolls. If buy less than 5 rolls, installation fees will be RM200/roll.
Book within the date and Install anytime within 2015.


Ahad baru ni, kami terjah Korea Wallpaper at Puchong.
A rainy day, dan parking susah nak dapat. So, aku naik dulu dengan Faheem.

Kata kedai wallpaper kan...Tentunya kami disambut dengan dinding-dinding yang penuh berbalut kertas comel. Huhu..

Corak yang ni nampak hidup. Menjadi effect 3D dia tu..

The entrance..Abaikanlah gambar uncle tengah tidur tu. Keletihan pilih design wallpaper agaknya. Dapat pulak sofa empuk, sedaplah berlayar di alam mimpi..hahaha

Happy tengok pokok melekat kat cermin. Hahaha..
Ehhh...corak zebra kat bawah tu, I suka tau :)
Tapi again, the mission is not for our house, jadi lupakan cik zebra tu..Kalau tak, mesti aku dah rembat untuk tepek kat bilik tidur..Hahaha..

Sementara tunggu my zawj cari parking, kami belek-belek dulu catalog.
The showroom is huge & spacious..Suka pulak duduk dalam tu. Nice deco..

Then bila jumpa corak yang macam kat atas tu, tunjuk kat Faheem. As expected, memang dia suka...
And jumpa another corak yang sesuai jugak for our make over mission.


Yang untuk free wallpaper, ada 3 catalog je. The rest kena add on RM50 per roll plus the installation fees la, RM150 tu. Kalau ambil 5 roll tu, boleh campur design, and also boleh campur yang free or add on RM50 tu...Nak tau mana yang free, mana yang RM50, kat depan catalog tu ada tepek sticker.

Of course bila belek-belek catalog, seems like banyak yang aku berkenan yang kena add RM50 tu..
Lama jugak kiterang belek catalog, jalan pusing keliling dalam showroom tu tengok live sample yang dah terpasang. Belek catalog lagi.

Serius je belek catalog tu bang =P

Bila Faqeeh dah join Faheem, riang ria lah budak berdua tu. Tempat luas pulak tu. Seronok berlarian, Make new friends..Berkawan dengan anak cina..Bagus..You're not racist. Elok je dierang main bertiga. Anak cina tu pun, everytime Faqeeh lari jauh-jauh, dia datang panggil aku, tunjuk mana Faqeeh pergi..Hihi..
Dan dia siap tunjuk kat aku design wallpaper yang dia pilih untuk bilik dia..Hihi..Comel..

Gambar atas ni, contoh sticker yang dia tepek depan catalog. RM 0..Free lah tu..

Rambang mata weh nak pilih..Pening..Kami sampai hilang fokus, lupa tujuan asal..Hahaha..Dasar sungguh...Belek-belek, dok imagine kalau pasang kat sini, kalau pasang kat situ..bla..bla..bla.. Padahal tujuan asal datang untuk misi khas. Sampai at one point, aku tertanya balik, "Eh! Kita ni nak beli nak pasang kat mana sebenarnya ni???" Confuse hakak dengan diri sendiri..hewhew..

Setelah jenuh memerah otak pilih design, make our final decision, lock order...Bayarlah, ape lagi..
Sesi membayar..

Total damage: RM800. Sebab ambil 4 roll yang free + 1 roll RM50.
Installation date: 14 February 2015.

Design mana yang jadi idaman hati dan kat mana nak pasang, soon to be updated. Lepas install lah kot jawabnye baru update..Huhu..


No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015