Tuesday, March 17, 2015

Surprise ! ! !


12 - 03 - 2015

It's our 5th years of marriage.
Never before I made any surprise for my beloved Zawj.
But this year, I have this surprise thoughts in my mind since early of the year.
There are actually few things that I wanted to do.
But time wasn't on my side. Huhu..
And I am also wasn't sure at times whether to proceed with the plans or not since Zawji is quite busy this year and that he was scheduled for outstation in any time as per ordered.
Kalau ikut jadual asal, katanya somewhere within last week or this week dia dah kena fly and away for one week.
That makes me quite down and wonders on how to execute the surprise plan. But in the same time keep on praying supaya jadual my zawj di tunda and that we can celebrate our anniversary together.

Alhamdulillah. Perancangan dan percaturan Allah yang terbaik.
Dengan izin Allah, there is some problems at the site over there that they had to postponed their scheduled until further notice. Means that this week my zawj will be available.

So, I do some survey to proceed with my plans.
Gigih pergi register IG semata-mata nak buat surprise punya pasal. Yah..really I don't have IG account before..

Bila dah confirm booking service, the day before delivery tiba-tiba my zawj kata their stuffs dekat site dah release, so in anytime kena fly. Then, he also said the next day (which is the delivery day) dia nak pergi buat visa. Aku terus jadi tak keruan.

Oh no...my plan going to be spoiled...Huhu...

Balik kerja, jenuh tanya, jadi ke nak buat visa? Lama ke buat visa? Nak pergi pukul berapa? Pergi buat petang boleh tak? Pastu nanti boleh terus balik je...
Even that night pun risau kalau dia pergi kerja semula and balik lambat. Then dia akan masuk office lambat the next day. Adoiii...Semput fikir. Tapi bila my zawj cakap tak kerja malam tu and kena tunggu confirmation from site sebelum buat visa, lega sikit.

Tapi risau jugak kalau awal pagi dah dapat confirmation, dan dia keluar office sebelum delivery, spoiled jugak.

But Alhamdulillah.. Everything went well.

***
Aku amek delivery service dari iera ( ig: little_surprise_deco )
It was quite a last minute booking. Only few days before event. With one approach, Alhamdulillah iera kata ok.

Aku request for anniversary balloon. Kalau takde, a simple heart shape balloon would do.
Tapi iera kata she still got time to look for the balloon.
2 days before event, iera whatsapp gambar balloon, suruh aku pilih.
Goshh..indecisive ok. Tak tau nak pilih mana satu.


My choice...nanti aku reveal.
Then the night before event, aku whatsapp iera. Mintak dia deliver awal.
Initial plan nak deliver dalam pukul 10.30 - 11.00 am. Lepas tu aku dok risau my zawj keluar office pergi buat visa bagai, request kat iera awalkan sikit delivery time.
She said dia cuba la around 10.00 -11.00 am depending on traffic.
Ok. I just keep on praying that zawji tak keluar gi mana-mana pagi tu..
Nak mintak tolong colleague dia, tak tau siapa aku boleh contact. Colleague ramai lelaki lagipun..Memang berserah je aku..

The day.
Pukul 8 lebih iera dah whatsapp gambar kat aku.



Weeee...excited, cuak & nervous.
Pukul 9 iera dah gerak.
Around 9.40 am kot dia sampai.
Great !
 Dah pesan kat iera suruh share gambar once dah deliver.
Belum sempat iera hantar gambar, my zawj dah whatsapp dulu.

Bukti penghantaran. Hihi..

 Ni from iera.. That's the chosen balloon.

Boleh pulak lepas tu my zawj tanya nak makan kat mana..
Delivered to your office. Makan kat office je lah zawji oiii..
But then, ade bende dia dok fikir rupanya..
Siap belon bagai katanya.
Malu lah tu..hahaha

Pastu hantar icon nanges..Erkkk..Dah kenapa tok laki ku nanges pulak??
Terkejut dan malu he said.
Sorok lah belon tu..hihihi..

So zawji jamu part of his colleague makan kek.

Belon sebelum disimpan dalam stor. Taknak bagi orang main kata zawji. Hahaha..
 
 Lunch time tak pasal-pasal my zawj kena belanja the rest of his collegue yang tak dapat makan kek.

Yay!
Alhamdulillah.
Thank you Allah.
Dengan izin Allah, my plan succeeded.
Glad to know that my zawj was surprised & happy with it.
Though it was only part of what I have in mind.

Next year takde surprise dah la ye. Nanti the excitement dah kurang. Tunggu lah sepuluh tahun lagi ke ^_^




2 comments:

  1. haha,,kesian gak kan pk laki nk terima belon tu..dah lah opis die semua pompuan die kata..asik cite baju baru kat medan mara..

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015