Wednesday, March 18, 2015

Craving For Apple Pie


I was once peminat tegar Apple Pie McD..
Eh..bukan apple pie saje. Prosperity burger, double cheese burger..
Hihi..
Memang suka lah apple pie. Sedap di makan panas-panas..

http://www.businessinsider.com/mcdonalds-adding-desserts-pies-2011-11?IR=T&

Tapi that was once upon a time..
Bertahun dah tak jejak dan beli McD..
 
Tapi baru-baru ni tiba-tiba teringin nak makan apple pie. 
Pendam kan saja hasrat sebab nekad taknak jejak McD..
Until I found a recipe..Terus forward ke chef adik dan buat muka minta simpati..



Adikkk....Please...tolong buatkan apple pie untuk kak lang... Please..Please..Please..

Few days ke weeks after baru lah aku dapat merasa Apple Pie ala McD hasil air tangan chef adik.





MashaAllah...Sedap nye..
Terus tak mengidam McD dah..Hihi..
I can get homemade apple pie setanding McD..
Tenkiu chef adik..
Tenkiu jugak buat yang sudi share resepi tu..
Few more craving list menanti ye..Hahaha..

2 comments:

  1. kulit pai tu memang ada jual siap ke ily?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik cakap dia beli ready made puff pastry. Pastu dia roll bagi nipis sikit.

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015