Monday, March 28, 2016

Fathan on Neb


Last two weeks, si comel ni demam, batuk.. Demam sejak 12/3/2016 tu.
Batuk pun kuat and he have difficulties to sleep. Menyusu pun sekejap-sekejap je. Susah nak telan, nak bernafas agaknya.

Anak ketiga, but this is the first time aku experience anak kena nebulizer.
Fathan nanges sampai serak-serak hilang suara. Sebab kahak dia memang banyak.

First neb, malam yang dia mula demam. Terus muntah selambak dalam consultation room. Lepas tu demam kebah sikit. 3 days after, panas balik, batuk pun, Allah, macam seksa sangat tengok..
Pagi tu he had his second neb.


Malamnya, another round of neb. Kesian tengok dia meraung-raung tu.


Lepas tu, tak demam dah. Tapi still batuk. Mak ngah dia buat steam kat dia. 
Weekend tu, aku repeat buat steam. Bertahan je ummi holding him 10 minutes despite dia merengek panas kena wap air rebusan bawang putih.
Meleleh-leleh keluar lendir. Sedut [pakai mulut je..huhu] pun selambak lagi keluar.
After that baru lah die macam lega sikit bernafas.
Alhamdulillah..


No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015