Wednesday, March 30, 2016

Kitchen Extension Project #1

Part of my wishlist, nak buat house renovation. We have few plans, either to renovate by phase, or full renovation. After few thoughts, few calculation made, so we decided to only proceed with kitchen extension for the time being. 

The original humble kitchen.
Masa ni bahagian luar tu dah naik dinding dah pun. An extension of 15ft x 13ft. Lebih kurang lah. Wayar yang kat tingkap tu sebab nak bagi extension untuk tukang buat kerja. Selamba merentasi dapur masak. Mind you masa ni dapur dah tak berapa nak berasap sanagt dah. haha. Dengan habuk-habuk simen kat tingkap tu. Ini pun sebenarnya tengah proses clearing up dapur asal sebab nak pecah dinding dapur asal tu. So, we have to temporarily move out.


Really a humble kitchen. Masa nak masak, masa tu lah anak-anak sibuk nak berhimpun dekat dapur, serabut jugak lah ummi nye. Huhu..


Pintu kelabu tu ialah toilet asal.


Jamban antik ni dah berusia 30 years old aku rasa. Itu pun toilet ni zawji dah make over sikit sebelum kahwin dulu. Tambah tile lantai dan dinding. Sebab originally, cement render je.

View of the humble kitchen dari living area.Comel je ruang. But yet it have been serving us for 6 years. 


 Extended kitchen.


Setelah kerja-kerja memecahkan dinding asal. Look at the mess. Huhu..


Dinding ke arah living area pun kami pecahkan sikit. Living area pun sangat humble :). Nak main kejar-kejar pun tak lepas. hihi.. But we live cozyly in it for the past 6 years. Now that our family have expanded, nak tak nak, kena jugaklah expand rumah.


Bertabah dan bersabar sikitlah ye until the renovation work completed.
May Allah make ease everything for us. Ameen.





No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015