Wednesday, March 23, 2016

Sesekali Dapur Berasap =___='


One of my new year resolutions is to cook more often.
Struggling jugaklah.
Having three kids, 2 being super active toddlers, 1 being clingy and cries for milk.
Macam tak cukup nafas nak handle semua. Juggling hoi..
Padahal bukan aku handle semua benda pun dalam rumah. haha..Banyak dah part yang zawji uruskan..
So, ikut mood jugaklah. Dan stok bahan basah pun limited sebab freezer being conquered by milks ;)


Grilled chicken with lemon and herbs + grilled salmon (yang dah hancur berkeping-keping *sigh*) + mixed veggies

Sotong mak kasim + salad telur

Rich ommelette a.k.a telur kreatip (name given by Faheem). Isi dia brokoli + cauliflower + carrot + sauteed chicken breast lemon.

Not so healthy salad

Chicken nugget and crabby lagi banyak dari salad =___=' Topped with kewpie blackpepper sauce.

Ayam Mak Kasim + Sayur Masak Lemak Putih

Isi ayam masak kicap black pepper + mixed veggie

Salad + wedges berlada + rendang asam ikan tenggiri


Sardine with crabby + omelette + mixed vegies

Lepas ni, with new kitchen, adakah aku akan lebih rajin memasak?
Pray for me. huhu..

2 comments:

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015