Thursday, April 7, 2016

3rd House - Key Collection


Hari tu ada some issue sikit pasal rumah ni.
We unintentionally singgah kat management office sebab nak tanya bila nak dapat kunci, only to know that dah start handover since December 2015. Dah ada orang stay dah pun.
Bila investigate, they say ada interest advice. Kena settlekan interest advice baru dia boleh issue clearance letter for key collection purposes. Interest advice boleh tahan ribu riban. T____T.
We appeal to waive the interest at first. Tak dapat. Dapat some reduction je. Then appeal lagi for further reduction. Alhamdulillah dapat. Untuk balance interest tu, tolak pakai duit deposit masa booking dulu je. Allah, mujur sangat tak yah kena keluar duit lagi yang dah sememangnya tengah mengalir laju ni..huhuhu..

Once dah settle interest advice tu, they issue out clearance letter and set appointment for key collection and joint inspection.
Zawji pergi ambil kunci semalam.
Syukur Alhamdulillah..

The Keys

Welcome note. Siap ade surprise gift tau. Jeng jeng jeng...

 Taknak reveal dulu. Mengah nak cerita sekali harung.

Si cilik Fathan merasmikan rumah baru dengan pacuan 8 roda nya..hahaha..




No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015