Tuesday, April 12, 2016

A Visit to Houses Lighting, Puchong...Again


Misi mencari lampu dan kipas...
For the new house and also the newly renovated humble house.
Memang duit mengalir bagai air sungai yang deras.
Nangis lah laju-laju, saying goodbye to those ringgit and cents..huhu..

Bila kata nak cari lampu, taknak fikir banyak, terus zass ke Houses Lighting di Puchong nun.
Busy and crowded as always.
Susah jugak nak decide bila tengok banyak-banyak tu.

Aku taknak yang fancy sangat. I want it simple but yet practical. No to bunga-bunga and kerawangs etc. Huhu..

First kita settle kan Re:sident dulu. Straight forward. But we need 15+1 lamps woh. Fikir punya fikir, all 15 are LED downlight. Tapi nak pilih downlight pun pening jugak. Alahai... Another one for yard. Then, kipas. KDK jugak jadi pilihan. Plus door bell since dah ada point for doorbell. That's all for Re:sident.


For our humble little heaven, nak match kan dengan konsep dapur. Hahaha. Rambang mata aku hoi tengok lampu-lampu bergantungan ni. Aku tengok sekarang ni style lampu gantung macam ni memang tengah in sangat. Simple. Geometrik. Aku berkenan gak nak buat dekat dining area. Konon-konon lampu tu berjuntaian betul-betul atas dining table. Tapi since dining area aku kurus slim dan humble, dah pasang kipas, harapan nak lampu juntai-juntai. We opt for lampu dinding then. Tapi tengok lampu-lampu tu, tertelan-telan gak air liur.. Hahahaha..






Cari benda tersembunyi..hihi..



Kipas pun macam-macam pattern 2 bilah ade, 3 bilah, 5 bilah...This one pun, no fancy fan. Yang biasa-biasa sudah. Yang penting, functionality.



Kedai ni, busy as always. Macam tak pernah surut orang.


Is it a happy face? haha..



No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015