Wednesday, August 24, 2016

Work cum Holiday at Melaka


I had a 3 Days 2 Night workshop at Holiday Inn Melaka on 20th - 22nd July Wednesday till Friday)
Kali kedua tinggalkan Fathan. Sobs..


  My view of Malacca. Menara Taming Sari and Mahkota Parade.


Zawji ambil cuti hari Jumaat. Khamis, lepas kerja, he fetched Mama and adik, bawak sekali datang Melaka. They arrived at about 10 pm. I've already checked in another room for Mama and Adik that afternoon. Kesayangan sampai je, terus keluar cari makan. Masing-masing kelaparan, belum dinner lagi. That includes me. 

Makan ikan bakar di Duyong. Previously pernah try dekat Alai. Kawan cakap kat Duyong pun ok, and price reasonable. Tak tau yang kami pergi ni the right one ke tak. Bila tanya-tanya, orang tu cakap ada satu kedai lagi. Whatever. Kat sini pun, not so bad, perut kenyang. Alhamdulillah.


Dah kenyang, terus balik hotel. Abam kenit ni, punya bahagiaaa..


Masuk je bilik, Faqeeh terus susun kasut. Allah Allah Allah.. Rajin anak ummi. Tapi awat pi susun depan bilik ayaq? haha.. 

My boy with his sweetest smile. Muka bacin, tapi manis..Hihi..

Lepas breakfast, sementara ummi berbengkel, the kids enjoy berendam kolam. Faheem dan Faqeeh je. Seronok betul.

Fathan tengok dari atas je. Abang mandi pool dengan their new friend, abang akmal.

When my work is done, anak-anak tengah mengintai kolam dari atas. 


Pose dengan abang akmal sebelum check out. Macam dah lama kenal je budak bertiga ni. Riuh kemain. By the way, akmal ni anak my colleague.

Wefie upon check out :)


Lepas check out, kami jalan-jalan sekitar Bandar Melaka sekejap. Tak jalan mana sangat pun. Cuaca panas. Mama pun tak larat nak berjalan jauh. Sekadar ambil gambar buat kenang-kenangan.

Tak dapat naik beca, ambil gambar tepi beca pun bolehkan..hihi..





Faqeeh yang pelbagai aksi. >__<




Then cari tempat isi perut. Mama kata Makteh recommend makan nasi ayam. She said it's a chinese muslim restaurant. Halal. Aku risau jugak, tanya encik google. The only halal chicken rice in Malacca. Dan bila masuk kedai, banyak newspaper cutting, malay artist termasuk Hansi Zalikha, Dato' Fazley pernah makan kat sini. So, lega lah sikit.

Oredered 10pcs chicken rice ball, yang comel macam fish ball tu. Then few plates of nasi ayam biasa, roasted chicken, seaweed soup, sambal udang petai. Chicken rice ball tu rasa macam nasi impit berperisa ayam. 


Sedih tak dapat capai barang.

Bagi sudu, barulah cool down abam kenit ni.
Budak-budak pun makan berselera, bertambah nasi. Aku suka sambal dia. Nasi ayam, kalau sambal dia spoil, it spoils the whole taste. Bagi aku lah. So, this one, sambal dia sedap. Alhamdulillah.


Dah kenyang, hari pun dah makin petang, nak balik terus lah. Tapi singgah jugak Klebang beli coconut shake bungkus ikat tepi..ehehe..

Dalam kereta, kenit ni dok main cak cak dengan ummi..Geram tau..

A short vacation with kesayangan. Lama tak bawak Mama jalan-jalan. Once a while, kena bawak juga. Tak terbalas jasa dan pengorbanan mak ayah besarkan kita kan?

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015