Tuesday, September 20, 2016

Penang 2.0 #2


Our hotel package, tak termasuk breakfast. I don't mind. Sebab this is a food hunting mission. Menang nak mencari dan merasa local foods..Huhu..
Saturday morning, we head to Union Street. Hunting for pasembor. Last time, aku makan pasembor kat situ. Teringat-ingat sampai ke sudah. Semalam dah pekena pasembor di Padang Kota Lama. Aku rasa tak se-kick pasembor Union Street. Jadi tekad nak bawak mama ayah rasa jugak Kareem Famous Pasembor ni.

As we reach there, no pasembor's cart. Yang ada stall nasi lemak, roti bakar- Mansoor Halia Cafe..Hampa lah juga. Tapi perut dah lapar. Duduk lah jugak. Few minutes after, nampak roda tiga Kareem Famous Pasembor parkir di tepi jalan. Yeah....Hati gembira. Waktu operasi, jam 11.00 pagi rupanya. Alhamdulillah, ada rezeki pasembor buat kami. Order 2 pinggan untuk makan. Campur nasi lemak dan roti bakar with half boiled egg lagi...Perut kenyang, hati girang. Lepas tu, order pulak untuk tapau, saiz besar. Yummeh.. Faheem pun, berselera sungguh dia makan. Ya Allah. Seronok tengok dia berselera.





  

Tengok balik gambar ni, terliur weh..Terbayang-bayang sedap kuah rojak tu..


Cucur udang dia memang win. Look at the shrimps. Banyak woihh. Selalunya udang secoet je. Ni lebih udang dari tepung. Crispy gitu.


Menikmati makanan. 


Adik pun bising tengok orang lain makan, dia nak makan jugak.


Roti bakar for you. Yang lain tak boleh. Bergaram dan bergula. huhu..


Lepas kenyang, cari The Amazing Studio. Cerita pasal The Amazing Studio will be in next entry. Kita skip dulu sebab banyak gambar.

Dari Amazing Studio, jalan cari pantai. Batu Feringghi.
Tak mandi pun. Memang nak cuci mata sahaja.
Lepak dekat area Holiday Inn Penang sambil makan pasembor tapau bungkus besar. Ahahaha..Still tak boleh move on dengan pasembor.






 Petang, plan nak try makan Bob Char Kuey Teow dekat Gelugor. Malangnya, it's Saturday, Bob CKT tutup. Makan ape yang ade je dekat food court tu. Then balik hotel. Singgah lagi sekali dekat depan Penang Times Square ni semata-mata nak ambil gambar dengan Bumblee Beee dan Optimus Prime since the night before gambar kabur.. Ummi ke anak-anak yang excited ni? Huhu..



Masa untuk rehat dan meregangkan urat-urat badan seketika. Kenit ni happy sakan sampai tergolek ke belakang..hihi..



Food hunting mission belum berakhir.
Malam, hunting for Sup Hameed pulak di Jalan Penang, near Hotel Malaysia.
Mama sakit kaki. So mama nak rehat kat hotel je dan adik follow mama. Fathan pun dah lena beradu, jadi tinggallah dengan Maktok dan mokcu.
Me, zawji, ayah and the 2 boys je memburu sup hameed di malam hari..

Ordered sup urat campur perut. Yummeh.
Makan bersama roti benggali.


Faheem, as usual, memang makan penuh nikmat betul. Faqeeh pulak seronok menghirup sup.





Beli bungkus untuk mama dan adik. Mama sampai sedut sup pakai straw ala-ala gear box gitu. Kalau ikut makan kat kedai, pasti tak cukup semangkuk.

Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015