Monday, October 31, 2016

PASTI Ubudiah - Trip to KL Bird Park & Chocolate Museum


Entry peram. Dah dua bulan berlalu. huhu.. Lantaklah labu..

School trip Pasti Ubudiah tahun 2016.
Previously semua manage sendiri. Kali ni ambil pakej. Lebih mudah dan teratur. 
Ambil pakej dengan ZMY Event. They provide transport, foods and fasilitator. Memang mudah sebab fasi yang akan handle the day. Of course dengan bantuan cikgu to manage the kids.

Berkumpul di sekolah dulu. Kenit ni pun excited nak ikut.


Ada 4 orang fasi. Sesi taklimat ringkas sebelum bertolak ke destinasi.


Yay. Fathan nak tengok birds.


At KL Bird Park.




Fasi beri penerangan tentang burung-burung yang ada. See, didn't i told you its good having this package sebab siap dengan guide. Good explanation and interaction by fasi with the kids.



Omak nak bergambar dengan merak. heheh.


Happy boy got bird feather.



Berani sungguh merak ni. Hilang bulu yang cantik tu baru tau. huhu..


Tekun je anak-anak pasti dengar penerangan abang fasi.




We're brothers :)


Feeding the ostrich and emu.


Minat betul foreigners nak ambil gambar dengan kanak-kanak riang ni..


From KL Bird Park, singgah makan dulu sebelum menuju ke Chocolate Museum.
Menu nasi ayam. Berselera anak-anak Pasti makan. Alhamdulillah.



Dah kenyang, kita teruskan perjalan ke Chocolate Museum di Kota Damansara.

Some explanation on the history of chocolate.






Then ada demo buat coklat. Khusyuk masing-masing tengok coklat. Dah kenyang pun jadi lapar balik. Heheh.




Lepas selesai demo, anak-anak dapat rasa coklat segar dari ladang. 


Happy faces dapat makan coklat.




Selesai lah sesi lawatan. Sementara cikgu sibuk memborong coklat. abang-abang fasi bawa anak-anak Pasti naik bas dulu. Masing-masing keletihan terus lena beradu.

Kecuali budak kenit sorang ni..






No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015