Monday, February 27, 2017

My Boyfriend's MIM Graduation Ceremony 2017 @ Istana Hotel

Zawji had undergone his work-based diploma course in 2015 if i'm not mistaken.
Tak ingatlah exactly bila sebab rasa dah lama sangat dah. Company yang hantar. Altogether, 7 orang yang company dia hantar for that course. His batch, 4 orang. 
Tapi, sudahnya, hanya 2 orang je yang berjaya graduate.

Sebab course ni, super banyak assignments. Kalau kau tak disiplin, spend some time for the assignments, memang sampai sudah lah tak buat.
Bila tuntutan kerja pun sedia banyak, dengan anak kecil lagi...Memang mencabar lah nak siapkan assignments. 
Alhamdulillah, he manage to get through it. Dan seorang lagi yang berjaya mengharungi course ni, is his boss. 

Setelah sekian lama, baru ni lah nak buat graduation ceremony. Aku rasa, MIM sendiri pun menghadapi masalah nak set-up the ceremony since yang graduate nye tak ramai. Nak kumpulkan certain number dulu baru boleh buat event. Kalau tak, tak berbaloi lah kan. Yang enroll class ramai, end up yang grad berapa kerat je. huhu..

So, the graduation ceremony was held on 23rd February 2017 at Istana Hotel, Kuala Lumpur.

Orang yang diraikan. Congratulations my dear. For your effort and hardwork..

 Sedang bersiap.
 


Sementara boyfriend tengah touch-up apa yang patut, akak selfie sekeping jap.


Zawji and his boss.

Berposing dulu sebelum the graduation ceremony





And the graduation ceremony begin..

As usual, adalah perarakan masuk, then some speech by the chairman. And the conferment of the certification.

The graduates. Tak ramai pun. 14 orang.

In the closing speech given by the CEO of MIM, he said that last time when he graduates, his wife is the happiest person as she no longer had to wake him up for assignments, make him coffee/tea during his stay ups. So, the graduands should thank their spouse and family for their support and for making tea/cofee. Later, zawji thanked me for the tea/coffee. But hey, is that all? Just for tea/coffee? What about those assignments?? hahaha.. So, please make sure there's my name on the cert too. hihi..

 His classmates. Ni baki yang tinggal. Ada yang dah graduate in 2015. Dan ada yang did not complete the course.



Ni...his soulmate..hihi..Till jannah hopefully. Allahumma ameen.



So, are you going for Masters after this??
Pakcik ni beria suruh akak buat PhD. Nak menghabiskan Masters pun hari tu, dari bujang sampai bertukar title jadi ummi-of-two. PhD?? Dengan title yang akan bertukar menjadi ummi-of-four ni, akak tak gigih..huhu..Menangis airmata darah lah ummi ni jawabnya..
So, apa kata dia yang sambung buat Masters. Australia perhaps? heheh..

Sementara tunggu boyfriend pulangkan jubah, kite selfie lagi seketul.
See any baby bump? Tak nampak sangat kalau dari depan kan..


 Some group photo taken from MIM fb page.



Once again, congratulations my love.

1 comment:

  1. Wahh ili expecting ke? Congrats.. Take care ye.
    And, congrats cobain! Go for master yay hehee.. Lama laahh tak jupe korang! Ghinduuu

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015