Tuesday, November 12, 2019

9 Months Young Fatima


Entry ni asalnya duduk dalam draft mode. Tajuk asal, 6 Months Young Fatima.
Bulan dah silih berganti, ummi tak ter-update pun kisah perkembangan Fatima. Biasalah kan, mood rajin nak cerita detail dan on monthly basis hanya terpakai untuk anak pertama. Bila pegang status anak ke-5, pasrah je lah Fatima ye.. Tiba-tiba Fatima dah 9 bulan..Ehhh..nak masuk 10 bulan dah pon 😆

My super clingy princess..




Tak boleh berenggang dengan ummi. Nak kena melekat, menempek je dekat ummi..Manja kededek kesayangan ummi..
Anak dara nan seorang, layankan jelah..

(apalah ummi ni starting off tempek gambar huduh Fatima buat peel..hahahaha)

Fatima dah stop bf dan EBM feeding lebih kurang masa 8 bulan. Sedih. Tapi redha, dah sampai situ je rezeki Fatima. Semoga ada rezeki lain buat Fatima yang Allah dah susun dengan cantiknya, InsyaAllah.

Weighs 6.1kg during her 9 months check-up. Bila ummi timbang balik dekat rumah, it was about 6.8kg actually. errrr..

She got 2 tiny little teeth on her lower gums and 2 more on the upper one that just popped out recently.

Fatima ni tak padan la dengan anak dara. Dah selamat memanjat tangga dah pun. Aktif dan ligat boleh tahan. Mentor dia semua superheroes kan...Dah bertatih meniti-niti di tepian sofa dan kabinet..

 Si rambut kembang

  Cheeky but clingy

 Her all-time-favorite trademark.. Muncung.

 Clones of different gender.

 Let's pray.

 Abi's little sweetheart

 Another crankiness

 Spot her trademark?

 Ahhh... my sweet little girl.


 Ummi's bestfriend

 When she saw her face in the phone screen..

Look at how she adore her charming mother..hahaha

Semoga Fatima membesar dengan sihat walafiat, semoga menajadi anak yang solehah lagi muslehah, yang baik budi pekerti serta indah akhlak peribadi, seindah namamu, Fatima Az-zahraa..

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015