Thursday, March 31, 2011

99 Days~

Look at the ticker below
.
.
.


In less than 100 days, I will become a MOMster.huhu..InsyaAllah...Macam tak caye je..

Shall I feel nervous now???

My baby checklist shows only 1% improvement..Haha..Plenty of things & stuffs to buy...I haven't do any shopping spree yet..Okeh, sile buat muke mengharap belas ihsan orang untuk donate for you...Muahaha...Now tengah slash off stuffs yang boleh dirembat from my sister dengan jayanya.. Pembaziran adalah amalan syaithonnirrajim...So, jangan membazir nak beli new one kalau bende tu boleh re-cycle & re-use okeh...Siyes bajet giler mommy-to-be ni...Am trying to concentrate on the important stuffs dulu. Jadinye, harus kene fokus dengan gigih...

Frankly speaking, checklist adalah terrrrrrrr-sangat panjang berjela. Tapi ade a few stuffs yang hubby said tak yah beli since banyak sumber yang boleh dirembat..Kui3.. Still, things to buy adalah masih tak terjangkau banyaknye. Sebab dari beribu-ribu lemon bende dalam list tu, adelah 3-4 things je yang da ber-tick..

Tapi aku super cool je. Kalau aku di tahap super cool, hubby lagi la super duper hyper cool...Hahaha..Maktok nye yang lagi excited dari mommy-to-be even though this would be her second grandchild..

Pesan Mama:
"Awak dah kene start beli barang dah li. Satu ape tak beli lagi ni. Awak dah 6 bulan da tu. Buatnye awak bersalin awal, nak pakai ape anak awak nanti???"

Adehhh...pesanan Mama tu memang buat aku nervous berganda..Please expect the unexpected..

haishhhh...berusehe ye Mr. Hubby & Mrs. Ily

Semoga Allah mempermudahkan segala urusan...Aminn...

ooopss...aku baru terperasan sesuatu..since today countdown adalah 99 days..

Yesterday = Hubby's birthday and it marks 100 days to go for my EDD...sweet =)))
part birthday tu memang aku ingat eh..jangan buat gossip yang aku baru terperasan bday hubby aku semalam..huhu~

...sekian...


6 comments:

  1. samela...list mmg panjang ok. aku x finalise lg pon list tuh. Ku xde kakak/abg nak dirembat segala perkakas...apekah maksudnye? hahaha...makanya aku kene beli semua la...uwwwaaaa...bila patut start beli brg li? MIL aku je dah beli mcm2...ma aku relax je lg...

    ReplyDelete
  2. ok la jgk MIL ko da start beli brg..aku x beli pape pun lg.. Tetibe kerisauan melanda..muahaha..tp mujur la ade a few things yg kakak aku da offer suh rembat die punye je..Kui3..Ko ngn faiq due2 sulung, sah2 la kne beli sendiri sume...Tapi xpe, MIL ko mesti excited & generous beli mcm2 utk cucu sulung die... =P

    ReplyDelete
  3. kalo la die beli brg yg mahal2 tu...save skit...hihihi... tp 2 org adik ipar aku lak nak kawin mesti tumpuan tu lari skit...hahahaha...tp kalo beli sendiri mmg lg syiok kot...aku kan suke shopping =p yg x syiok bile kene budget...huhu...mahal btol brg2 baby kan...ni kene pikir blk nak bersalin katne nih...haih...

    ReplyDelete
  4. beli sket2 la anne..beli yg mne priority dulu..Yang kurang penting tu, kemudian pun xpe..dah lepas pantang pun boleh beli lg..xdela terasa sgt. klu nk beli sekaligus, mmg saket wehh..

    ReplyDelete
  5. bile bleh start beli? ko pon x beli ape lg...mcm poyo lak beli skrang...=p

    ReplyDelete
  6. hr tu aku fikir mcm awal sgt lg nk beli. tu yg bia je dulu wlupun dah wat list. tp dah g tgk2. tiap kali msk kedai, tgk je..hehe~ ofismate aku ckp, xpe, 6-7 bln nti je beli..ala, tp klu nk beli skg pun xpe. time tgh sale ni, rembat je mne yg mmpu..

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015