Monday, December 12, 2011

2 Days Technical Visit (23rd - 24th November 2011) : Leaving Faheem

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

This is my first time being apart from my little hero. Despite of leaving him for daily work routine.
Sangat risau. Macam-macam aku fikir.
*
*
*
Macam mana kalau Faheem nak menyusu malam? He had never been bottle-fed during night time. What if he refuses to be bottle-fed?

Faheem kalau bangun malam jarang sangat menangis menjerit. Just oh-eh-oh-eh tenyeh-tenyeh muka kat toto/bantal. Sometimes tak bangun lansung. I had to lift him up and suakan nipple kat mulut die. He then will suckle without actually open his eyes. Macam ngigau je si kecik ni. Agak-agak, Abi Faheem sedar tak kalau Faheem oh-eh-oh-eh tengah malam. Ke Faheem kene puasa malam? hehe~

Agak-agak kalau tinggal 2 hari, balik tu Faheem nak bf lagi tak? Takut Faheem tak nak je. Sedih Ummi.
*
*
*
Selebihnya aku tak risau sangat sebab Faheem bukan jenis yang cranky.

Bila asyik cakap risau, hubby pun tanya kat aku "Tak percaya dear boleh jaga Faheem ke?"..Aduh..Soalan maut ni. Aku percaya hubby boleh jaga Faheem  Layan Faheem main, bercakap..Change diaper Faheem. Mandikan Faheem. In fact, kalau kat rumah tu, memang mostly hubby yang buat. Kalau Faheem merengek or susah nak tidur pun, most of the time hubby yang pujuk and tidurkan Faheem. Memang hubby tak kekok lansung..Tapi still risau. Sorry dear, it's not that I don't trust you. Naluri keibuan kot. Semua bende nak risau.


Sepanjang ketiadaan aku (macam lame sangat je pergi..huhu), hubby and Faheem stayed at Gombak. Senang sikit untuk hubby. TokMa tolong jaga Faheem. Kebetulan tengah cuti sekolah, Tina boleh tolong tengokkan Faheem jugak. 


For 2days trip, aku bekalkan 20 bekas x 3oz untuk stok Faheem. Expecting yang aku akan sampai before maghrib, then aku boleh terus direct feed Faheem. Unfortunately, aku sampai lambat. Masa on the way, about 3 hours to reach KL, hubby text telling that stok EBM dah habis and Faheem wanted more. Hubby had to balik rumah and take a few cups of EBM. 


Masa aku balik, Faheem baru je lepas minum. I am home with breast full of milk, hoping that I could direct feed him. Tapi kesian kat Faheem kalau nak tunggu aku balik. So, aku just pump je susu. Alhamdulillah, dapat 10oz.


Throughout my trip, hubby cakap Faheem behave je. Tak meragam. Alhamdulillah. Good boy. The next day, Faheem asyik nak menyusu je. Lepas geram sebab kene tinggal 2 hari. Sorry sayang..

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015