Wednesday, April 18, 2012

Lighting Up Your House

  بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

 Hari tu masa entry pasal Banjaria Court, I did mention that I bought lamps and fans from Houses Lightings and Top Ten Lighting. Both shops are in Puchong.

Mula-mula aku and hubby survey dulu kedai-kedai lampu kat area Ampang and Gombak. Then aku ajak hubby cari dekat Puchong lepas baca entry Izah. Aku ade juga search pasal kedai-kedai lampu murah. Basically yang paling famous kat Puchong adalah 2 kedai ni.

So, berangkatlah kami mencari lampu. Our first stop, Top Ten Lighting. Dekat dengan Tesco Puchong. Masa pergi Top Ten ni, dah rambang mata dah. Penuh bergantungan lampu-lampu kat siling dan dinding. Sangat crowded. Macam dah tak nampak siling da. Nak test lampu pun tak tau suis yang mana satu. Huhu~ 
Bila tengok harga memang murah as compared to kedai-kedai kat area Ampang and Gombak, hubby decide beli kat situ je. Malas pulak nak mencari kedai lagi satu. So, berhabis RM900++ jugaklah untuk kipas dan lamp. Decorated lamp pun just untuk living hall, master bedroom dengan front door. Yang lain tu kalimantang sudah. Untuk sewakan je pun. Beli cantik-cantik semua kang, tenant keluar angkut sekali semua. Menangis tak sudah la. Kipas pun beli kipas KDK biasa tu je. Tapi masa kat Top Ten ni, tak jumpa wall lamp yang berkenan di hati untuk letak kat dining area. So, KIV dulu.

  
Map to Top Ten Lighting

Misi diteruskan untuk cari wall lamp untuk dining area. Tapi bukan on the same day. Kali ni gagah juga nak cari Houses Lighting ni. At last jumpa jugak. Sama macam Top Ten, lampu bergantungan sangat crowded with affordable price. Alhamdulillah jumpa lampu untuk dining area yang boleh match dengan lampu untuk hall area. Pilihan kami tak lah gempak mana pun sebab untuk disewakan. Kalau beli untuk rumah duduk sendiri, mau berjam-jam kau stuck dalam tu. Rambang mata. Takleh nak decide.


Map to Houses Lighting

Comparing the price for those two shops, I would say that Houses Lighting a bit more cheaper than Top Ten. Tapi sebenarnya, price kat Top Ten tu pun dah dikira murah sangat dah tu as compared to kedai-kedai lampu kat Ampang and Gombak. Untuk renovation rumah nanti, haruslah kene serbu kedai ni lagi untuk dapatkan lampu yang berkenan di hati dengan harga yang berpatutan.

3 comments:

  1. Thanks ily for this entry. Lepas ni boleh ajak husband shu beli lampu untuk rumah yang bakal kitaorang duduki.

    ReplyDelete
  2. seriusly mmg kedai houses of lighting tu mura giler.. aku pun beli kat situ aje sume lampu2 huhu

    ReplyDelete
  3. ieza: mestilah sebab tgk entry ko, aku terus ajak koben serbu kedai tu...hehe..pasni nak serbu lg utk house renovation pulak..

    shu: welcome..gi serbu..mesti pening nak pilih..hehe~

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015