Wednesday, November 7, 2012

Of Being Careless...


 بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


I nearly lost my watch...
Jam biasa je. Tak mahal pun.
But, the sentimental value of it....priceless..


Aku tertinggal jam tu kat toilet masa ambil wudhu'.
Almost 1 hour lepas tu baru aku perasan aku tak pakai jam.
Kalut aku turun pergi toilet looking for the watch.
Bila fikir pasal kes-kes kecurian reported before, aku berdoa & bertawakal moga ada rezeki aku..
Sampai kat bawah, ada 2 orang Indian aunty, cleaner, tunggu depan tu. Looking at me yang macam gopoh je, one of the aunty tanya
"Adik ada tinggal barang?" Sambil seluk saku.
Bila tengok barang yang diseluk, aku terus ucap terima kasih berkali-kali kat both aunties. Syukur alhamdulillah...
Aunty tu cakap dia dah lama tunggu depan tu. Kalau takde orang datang, dia tunggu lagi esok.

Terus text hubby telling him about his wife's carelessness.
Hubby tanya jam yang mana?
Jam hantaran.
Hubby reply, ada rezeki lagi lah tu...
Huhu...

Published with Blogger-droid v2.0.1

6 comments:

  1. asna punye jam hantaran pun dah hilang lepas setahun pakai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu...pity you..xpe, ade rezeki lain..

      Delete
  2. alhamdulillah...memang sentimental jam hantaram..:) baik nty tu..siap tunggu lagi ek..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur sgt...masih ramai org yg baik hati....alhamdulillah...

      Delete
  3. Mak selalu cakap, kalau barang yg hilang itu dibeli dengan duit halal, mesti boleh jumpa balik. Any logic behind this? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm...mungkin jugak...who knows... :P

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015