Monday, April 29, 2013

Gold Coast Morib Resort: 30th - 31st March 2013

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
السلا م عليكم و رحمة الله و باركته

**Entry penuh dengan gambar..Malas nak edit buat collage ^___^ **

This trip was planned by my SIL, kak ti. Masa aku tengah confinement, I remembered her saying that she wanted to treat the whole family, sempena her 12th anniversary. Tapi bukan exactly on her anniversary day sebab aku tengah pantang masa tu. hehe~

Then she plan for this trip, all-in-one event. Sempena her 12th anniversary, birthday dari bulan Januari until March..Adalah dalam 8 orang kot, termasuk my dear zawj yang sama birthday dengan syahmie, 30th March..

Breakfast dulu sebelum gerak ke Morib. Faheem with Qistina. Faheem macam matured sangat masa ni. So big boy...Owh! My heart is melting..


Here we are..
Kami konvoi 3 buah kereta. Another 2 datang lambat sikit. Kakti booked an apartment. 3 bedroom.
Tapi tak semua overnight pun.

Sementara tunggu nak check-in, Faqeeh kesedapan hisap jari sampai lena ;)

We reached there around 3p.m. Siap-siap solat, terus pergi waterpark. Adik Faqeeh yang kekenyangan dan ketiduran lepas menyusu tinggal kat bilik dengan TokMa bersama bekal sebotol susu in case adik terjaga and crying for milk.


Putri Balqis yang comel..

Faheem enjoying the pool dengan Abi. Ummi jadi photographer je..

Abang Thaqif the surfer..

Slide with Abi ^__^
At first ketakutan, then mintak pulak nak naik banyak kali..

Seronok main air. The float is not working sebab air cetek. Faheem dah boleh berdiri dalam tu, so takdelah floating.

Aku hanya bersidai-sidai di tepi kolam. Celup kaki sajoh..Jadi pemerhati bebas..
Pakwe makwe  in ..hehe..

Faheem takut-takut jalan atas ni sebab dia rasa tak stabil kot..Melutut je dia..
Tapi bila dapat naik 'rusa' ni, seronok bukan main..


Overall view. Tak besar mana pun waterpark ni. Untuk budak-budak boleh tahan la seronok. Budak macam Faheem, dapat berendam dalam besen pun dah enjoy. hehe~ Untuk aku, biasa je. Sebab aku tak boleh berendam kan..huhu~
Slide ade 4 kalau tak silap aku. Tak nampak dalam gambar. Terlindung di balik pokok-pokok.


Takat tu je aku mampu rendam..Tak boleh rendam lebih-lebih. Kang melekat-lekat baju menampakkan susuk tubuh, aku jugak yang malu..Mujur pakai seluar track bottom yang keras sedikit kain dia, jadi tak melekat kat kaki..

Sebelah malamnya, a dinner treat kat Bagan Lalang. Boleh pulak kedai yang kami nak pergi tu black-out..See belakang aku tu, gelap je kan...Tapi penuh kedai ni...

 Ni bukan candle light dinner...Torchlight dinner..huhu...Bertemankan torchlight hp je....

 Tak lama lepas tu, sebelum kami start makan, lampu dah nyala. Alhamdulillah..Takdelah yang tercekik tulang ikan dalam gelap..hehe...
Seperti biasa, buka majlis dengan bacaan doa oleh Ayoh, bapa mertuaku..

My eldest niece dengan MakNgahnya dan Faiz..

Tukang bagi licin pinggan..Hehe...Part hujung kat belah aku pun ade jugak tukang perabeh..

 The men and the boys

My sister in law, Kakti...Tukang belanja...Semoga Allah murahkan lagi rezeki Kakti sekeluarga. Ameen..

Family Kakti..

Princess Balqis' family

My small family...

My lovely Faheem

Syaqeer

Haaa..Ni lah nama kedai yang kami makan...Food not bad..Sampai habis licin pinggan...

Pose kekenyangan

The next day, sebelum check-out, ronda-ronda keliling resort dulu..
Budak kecil ni tak sabar nak didukung...Menggelepar mintak didukung..hehe~

My big boy.

Faqeeh agak senget dalam ssc...It was actually my first time nursing Faqeeh in Boba..Masha Allah, sangat mudah rupanya...dan tidak risau nak cari cover sebab very discreet, terlindung dengan baby. Kalau nak lagi secure, pasang head cover, In sha Allah tak nampak apa yang tak sepatutnya dipertontonkan di khalayak umum..
End of our short trip..
Thank you Kakti..Semoga Allah sahaja yang membalas budi baik Kakti & family. Moga murah rezeki hendaknya dan sentiasa dilimpahi rahmat dan redha Allah...Ameen..

Last but not least, the birthday cake..
Ada juga pavlova, durian crepe dan cream puff pemanis mulut..
^_____^

6 comments:

  1. Mcm best jek dhla slalu ade kat groupon, bole try gak nih nnt.... Kiutnyeee si faheem tu ili!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah...selalu ade promo kt groupon..Tapi kalau tgk kat website die pun ade promo gak...birthday promo pun ade...try la tgk...
      Faheem kiut mcm ummi die kan...hahahaha...

      Delete
  2. Seronok pergi holiday dengan family! Tak pernah pergi Morib. Budak seronok kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang seronok holiday ramai2...baru meriah.. That's my first time to morib..Kids mmg enjoy habis..Untuk mak budak, biasa2 je...

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015