Friday, May 31, 2013

Pink Baby Booties with Heart Button


Dah lama tak ber-crochet..Tiba-tiba terasa nak buat something. Gigih cari pattern yang comel-comel..
Terjumpa la pattern yang berkenan sangat di hati...
Jarum? Benang? Semua takde...
Macam biasa lah, pinjam Mama punya...
Ngeee..
Benang tu tak kira pinjam lah ye...haha...











Gigih tau nak siapkan baby booties ni..
Start buat masa GE13..
Lepas selesai tunaikan tanggungjawab mengundi, terus work on this booties.




























Mula-mula guna hook no.4, bila dah halfway, try sarung dekat Faqeeh, macam kecik sangat je...
Takut pakai sekejap sangat nanti..
Bukak balik...
Buat semula, guna 6mm hook..Benang pun aku double kan..
Takyah kate Faqeeh, Faheem pun boleh muat booties ni...


























Hari Wesak recently baru dapat siapkan booties ni...
Embellished with wooden button that I just bought..
Comot je...Sebab tangan aku adalah keras sebab dah lama tak mengait dan bukan hebak mane pong....
So, need more practice...
























Booties ni dah selamat sampai kat tuannya the next day lepas ia disiapkan..
Baby Tengku Nur Aisyah a.k.a Baby Aisy..
Rasanya Aisy dah boleh berjalan baru muat booties ni...By that time, maknye tambahlah tapak kasut ye..hehe~

























Tapi sebelum booties bertukar tangan, budak bulat ni dah rasmikan dulu...
Jadi model tak bertauliah..
Sorry lah bagi awak pakai kasut pink Faqeeh oi..
hehe~













Published with Blogger-droid v2.0.10

3 comments:

  1. hehe...tu la igtkan faqeeh pye...

    jemput singgah sis : mamiairis.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. wahh... pandainye Ily buat crochet. berseni gak jari jemari Ily.

    ReplyDelete
    Replies
    1. belajar dgn mak...jenuh mak melayan ank die ni byk tnye...ajar dr kecik lg...dah besar jd mak org pun x khatam2 lg...huhu~

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015