Friday, June 7, 2013

Horse-Riding at Tasik Titiwangsa


One fine Sunday morning, thinking of taking our heroes to zoo. Faheem must be super excited to meet those animal that he normally see in the books/tablet...Adik Faqeeh layan tengok jelah..hehe~

Keluar dari rumah aroun 10 a.m. Ambil stroller kat rumah Mama dulu, then head to the zoo. Masa on the way tu, my zawj tanya...
"Carrier takde eh?"
"Carrier kangah pinjam.."
"Hmmm...nak gi zoo hari ni ke? Takde carrier macam leceh pulak nak jalan jauh dalam tu.."
"Then nak pergi mana ni?"
"Titiwangsa la.Naik kuda.."
"Ok.."

 So, ke Titiwangsa la kami..
Tiket untuk budak hanya RM1 sahaja untuk satu pusingan kecil.
Ok lah untuk budak kecik macam Faheem.
Masa nak naik kuda tu, abang yang jaga kuda tu cakap Faheem kecik sangat, macam mana nak naik.
My zawj cakap orang kat kaunter dah jual tiket dekat Faheem..huhu~
Letak jugak Faheem atas kuda.
Kaki memang tak sampai.
Risau jugak kalau tiba-tida datang takut dia, menjerit nak turun pulak nanti..

Well, fortunately, he seems to like it.

He's riding like a pro..hehe~

My supercool boy..

Go..horsey...go..

I love this ride..yeah..

Nak turun dah ke? Nak kedek-kedek lagiiii..

 Bila Faheem dah turun, aku tanya la
"Abang naik apa tadi?"
"Horse...kedek~ kedek~"
"Best ke?"
"Neiiiiighhhhh..." (buat bunyi kuda..)

 Happy boy who get to ride a horse..
Thanking Abi in his own sweet way I guess..hehe~

Hmmm...lepas tu, semua nak di'kuda'kannya...
Next time boleh ajak Abi pergi naik kuda lagi...
Dengan syarat, kena behave sokmo-sokmo.
^____^

2 comments:

  1. Berani nye Faheem.. Yang besar godang ni pun takut nak naik..kihkih...

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015