Thursday, June 13, 2013

The Blue Coral Aquarium, KL Tower


Bright sunny Sunday..
Lepas menunggang kuda, bawak the kids pergi Blue Coral Aquarium at KL Tower.
Actually hari tu aku cari Groupon Aquaria. Tapi dah sold out. Then jumpa Groupon BCA ni. Way cheaper dari Aquaria. Tanya my zawj, dia cakap try je lah.
Rm8 kalau tak silap untuk adult. Harga sebenar boleh refer sini.. Blue Coral Aquarium
Free admission for children below 3 years old.

Mujur dah bawak Faheem naik kuda sebelum datang KL Tower. Kat sini pun ada kuda juga. Kuda padi. Per ride Rm10 kalau tak silap aku...huhu..

Mencari-cari jugak kat mana BCA ni. Ingat kat kat area lobby menara. Rupa-rupanya bertentangan dengan tangga nak ke lobi menara. Belah bawah je..

Layan gambar...


Excited tengok ikan dan terumbu karang yang colourful..











 



Tempat ni kecik je. Padanlah dengan harganya yang murah tu..
Kalau kau setakat jalan-jalan, intai-intai gitu je, 5 minit dah settle kot.
Tapi kalau kau belek sekor-sekor ikan, sea creatures yang ada dalam tu, boleh la dalam 20-30 minit.
Tapi kau bayangkan tempat tu sempit, dengan orang yang ramai, memang tak feel lah nak belek-belek ikan kan..Tambah pulak kau tolak stroller kan..Grrrr...

Yang penting, Faheem happy layan ikan-ikan..
Seronok je dia.
Selama ni kalau layan ikan pun dekat supermarket, sambil tunggu ummi cari barang dapur..hehe..
Adik Faqeeh belum faham lagi. Tapi dia duduk diam je dalam stroller, Alhamdulillah..Good boy..

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015