Monday, July 22, 2013

Faqeeh: 7 Months




 Alhamdulillah. It's been 7 great months.
I must say that Faqeeh have very high endurance. hehe..Redha je ape pun abang buat dekat dia.
Tahan lasak budak ni nanti.



Sebelum ni Faqeeh susah nak pusing badan sendiri.
I've mentioned that bila diletakkan meniarap dia boleh je menyulur, tapi dia tak pusing meniarap sendiri.
These couple of weeks since dia boleh merangkak, automatic dia boleh pusing sendiri. 
Alhamdulillah.
Terus jadi ligat semacam.
Nak tukar pampers pun kena bergelut dah.
Tak dan letak pampers dah berpusing.
Tak dan nak pakai seluar, dah pusing lagi.
Tambah-tambah kalau abang tengah main.
Dia pun pakat nak main sama.
Tak puas hati dok terbaring je tengok abang main.

Baru je seminggu dua boleh merangkak, dia dok memanjat pulak.

Nak berdiri pulak.
Habis semua dicapai. Nak bangun.
Pastu nak buat stunt. Berdiri tak berapa nak kuat lagi, dah lepas tangan.
Adik oh! adik.
Tak sabar nak jalan ni. Nak saing dengan abang.
Memang Faqeeh sokmo suka kejar abang.
Ikut je ke mana abang pergi. Nak join abang main.

Abang pulak ade masa super baik dengan adik.
Ade masa taknak layan adik.
Hehe..

Alhamdulillah.
Masih exclusively breastfeed.
Kesian Faqeeh. Mulut dah kumat kamit tengok orang makan.
Mate bulat tengok makanan.
Tangan asyik la nak capai pinggan semua  bagai.
Tapi ummi taknak bagi makan.
Apelah ummi ni..
hehe..
Ummi bagi sikit je. Secubit dua buah kurma.
Faqeeh buat muka pelik je.
Sabar ye adik Faqeeh. Tak sedap pun makanan yang ummi, abi makan.
Susu lagi sedap kan..hehe..

1 comment:

  1. wahhh..dah nak memanjat yer...nanti mamam bubur pulak yer =)

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015