Wednesday, July 31, 2013

Polka Dot


Kan hari tu Faqeeh demam.
Dan aku syak demam campak sebab kulit kepala dia dah start naik merah-merah.
Tapi masa tu kat kulit kepala je. Jenuh dok selak rambut.
Tak berapa nak clear.
Masa tinggalkan kat mama tu, aku cakaplah yang mungkin campak kot.

Petangnya call mama, dah makin banayk dah bintik merah.
Dah turun ke badan dah.
Ni lah dia polka dot baby.

 
Patutlah cranky semacam je.
Kesian awak.
Nak sama rekod dengan abang Faheem ke..
Abang Faheem dulu kena campak masa 6 bulan.
Awak lambat sebulan dari abang.
Cepat sihat ye sayang.
Now ni badan tak panas dah. Tapi bintik-bintik merah tu ade lagi.
Sapu calamine lotion sajoh.

Published with Blogger-droid v2.0.10

4 comments:

  1. get well soon faqeeh....nnt br hensem pakai bj melayu...luv...mangah..

    ReplyDelete
  2. cepat sihat yer anak...nanti ley raye sama2 ngan abang...

    ReplyDelete
  3. Hello!

    This is Christine from www.mywanderingstory.com.

    I am now working together with a marketing agency based in Denmark for market research on diapers. Would you be interested in being interviewed for a market research on diapers?The interview will be in KL. We are looking for 2 Malay Moms to join this.

    For more info, please click here: http://www.mywanderingstory.com/2013/08/malaysian-moms-wanted-for-market.html

    Please email me if you are keen. Thanks! Selamat Hari Raya to you and your family!

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015