Friday, September 6, 2013

Bertambah Seorang Lagi Biras...

 

Alhamdulillah, 18 Ogos 2013, adik bongsu my zawj selamat dinikahkan dengan sekali lafaz.
Bertambah lagi seorang family member.
The last wedding in the family.

Eldest niece dengan Mak Ngah nye...Besar dah kakak..

Pengantin lelaki a.k.a my adik ipar sebelum masuk menghadap tok kadi.

Nervous ke? Apelah tok kadi tu tulis lame sangat tu?

Tok kadi nye mude lagi...

Bila nak lafaz akad nikah ni?

Kakak-kakak ipar, masing-masing dok kelek anak..
Haaa...dalam pic ni, ade seorang lagi insan yang sangat familiar. Masa mula-mula tengok, dalam hati aku dah terdetik dah. Macam kenal je. Dua tiga kali tengok, aku yakin sangat. Macam mana tah aku cuba pergi dekat nak tegur.
"Assalamualaikum...cikgu ye? Cikgu Zuraidah? Mengajar kat TIKL?"
"Ye saya..."
"Ya Allah...cikgu, saya anak murid cikgu batch tahun 2000/2001..Cikgu ajar kimia kan?"
And there goes our conversation. Bila aku cakap suami pun ex-student TIKL, soalan cikgu, "bercinta dari sekolah ke?" Hehe..taklah cikgu..kat sekolah kawan gaduh-gaduh je...
20 tahun cikgu mengajar di TIKL. Now she's in Kementerian Pendidikan.
Yang bertudung hijau, ber-spek mata kat belakang tu, tu lah cikgu kimia aku kat TIKL.
Rupa-rupanya cikgu adalah saudara kepada pengantin perempuan.

Mini pelamin

The bride..Biras aku yang terbaru, and the last..

Pengantin tengah makan beradap. Sempoi betul...

Gambar tak banyak sebab ada photographer junior..Faheem.. Kalau dah dapat kamera kat tangan dia, harapan la nak dapat balik..

Penyumbang background music masa akad nikah..hahaha..You know what I mean..Terpaksa ummi berlari ke bawah nak menyelamatkan keadaan..

Haihhhh...geramm dengan budak ni..

4 comments:

  1. Nicee =) Congrats, dapat biras baru! =)

    ReplyDelete
  2. Faqeeh duduk!comelnyeeeee! Cikgu, saya pon tikl gak...kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekejap je duduk tu..Pastu sibuk merangkak merata..
      Muka cikgu tak berubah lansung. Kecik macam dulu jugak...huhu..

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015