Monday, September 9, 2013

Merdeka Raya di Fabulous Mom



On Merdeka day, pagi tu ada urusan di Kampung Pandan...Had our breakfast dekat foodcourt Kampung Pandan sambil Faheem layan main 'goncow' and buai...


Lepas zuhur, attend majlis aqiqah cum pertunangan cum open house rumah train-mate yang tak jauh pun dari rumah.
Dah kenyang makan..pergi shopping raya pulak..
Destinasi shopping merdeka raya adalah Fabulous Mom outlet Ulu Kelang.
Mula-mula fikir mesti my zawj malas nak pergi punya sebab MRR2 confirm jammed.
Last weekend for raya kan, semua dok pulun buat open house..
Fortunately dia ok je, tapi cari alternative route sebab taknak stuck dalam jam.

Nak sangat pergi Fabulous Mom sebab ada promosi.
Tapi tak tau sampai bila.
Rupa-rupanya, that's the last day..
Alhamdulillah...rezeki...

Beli cooler bag ni. Brand Jingle Jungle..20% disc. Harga asal tak ingat..
Sebab cooler bag lama yang zaman Faheem tu kan dah koyak dulu lagi, masa masih bf Faheem lagi. Bila sambung balik sesi mengepam zaman adik Faqeeh ni, aku pakai je lagi beg tu selagi boleh. Ni dah koyak rabak dah plastik dalam tu, so aku perlu cari pengganti.
Kebetulan pulak warna yang tinggal ini je...My favourite colour..Terus sambar tanpa ragu-ragu..

Main purpose sebenarnya nak beli benda ni..Breastmilk storage bags. Harga asal Rm12.90 per box of 25bags. Boleh store sampai 12 oz susu. Masa promosi, Rm90.00 for 10 boxes. So, 1 box Rm9.00 je...Jimat selagi boleh..haha..

First time sebenarnya pakai storage bags Jingle Jungle ni. Selalu pakai brand Autumnz.
Punya tak menyempat nak try, terus bukak sekotak padahal stok storage bag Autumnz ade lagi sekotak.

Kalau compare dengan Autumnz, aku lagi prefer Autumnz sebab plastik dia keras sikit and bila dah isi susu, dia boleh stand perfectly tanpa risau jatuh ke apa. Kalau yang JJ ni, plastik dia lembik sikit. I need to be extra careful masa nak pour in EBM inside the bags.

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015