Wednesday, October 2, 2013

Faqeeh: 9 Months Young


Alhamdulillah, Faqeeh dah 9 bulan...

Weight: 6.9kg
Height: 65cm
Growth progress, tak banyak beza dengan abang dulu...Almost sama, cuma sedikit rendah..

Merangkak, memanjat dah super laju..Pantang nampak opened gate/door, laju je dia meluru...
Gigih jugak berdiri without supporr.
18 September 2013, Faqeeh for the first time melangkah 4 tapak without any support.
His first move was witnessed by Maktok, TokAyah and Paklong.
Later bila aku dah balik, he did it again.
Alhamdulillah..

Gigi dah 4 batang. His upper bunny teeth baru memunculkan diri.
Mulut juga sangat ramah..Sama ramah dengan abang.
At times, beradu suara dengan abang...Nyaring betul. Riuh rumah..
That totally makes me happy..

He is really abang's companion. 99%, he will be with abang. Wanted to tag along, playing along with abang. Bagi lah any other toys ke ape, yang abang tengah main jugak dia nak capai. Yang abang punya lah dia nak rebut..Kat tepi abang lah dia nak menyelit..
Be a good friends, goof mate, good buddy ye my darling sweethearts...

Adik ni kuat mengagah orang jugak..Selalu lah depa mengagah berdua. Mengekek-ngekek gelak..Subhanallah...I feel so blessed. Syukran Ya Allah...

As what i preach for abang, it goes the same with u adik Faqeeh.
Ummi loves u both equally, unconditionally..
Semoga anak-anak ummi jadi mukmin yang solihin dan muttaqin. Jadi muslih yang bermanfaat pada agama..Semoga kalian dikurniakan kefahaman agama serta sentiasa di bawah lindungan rahmat kasih sayang Allah...
Ameen ya rabb..

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015