Tuesday, November 26, 2013

Family Trip: Kota Kinabalu ~ #12 Dinner at Pasar Malam Sinsuran


Berjalan sakan, perut perlu isi jugak..
Tengahari makan katne eh? Aku dah lupa...Gambar pun takde..
Ok..abaikan..

Dah puas berjalan satu hari, kakak ipar ajak makan kat Pasar Malam Sinsuran. Tak tahu nak pilih kedai yang mana satu sebab banyak sangat. I just follow sajoh..

Pilih-pilih seafood fresh-fresh belaka..
Udang...Ketam...Sotong..

Ikan

Kubiarkan biras aku yang seorang memilih lauk..Bahahaha...Pastu kami sama-sama decide nak masak apa..
Family belah my zawj tak makan pedas-pedas, so I had to tone down my spicy taste bud..Kena belajar sekali sekala makan tanpa cili..Tapi my zawj boleh je makan pedas sikit-sikit..

Hah..sempat lagi nak berposing-posing dengan udang lipan tu..Untuk bergambor sahaja. Belinya tidakk..
Tu Faqeeh tu...dia pun sibuk nak mencapai jugak..

Konon-konon busy memilih. Rambang tekak woihhh...Bukan rambang mata ni..ngehhh..
Serupa ibu kanggaru dah aku ke hulu ke hilir dengan Boba tu..Tapi daku sukaaaaaa...

Sambil-sambil tunggu makanan...Dah kelaparan dah masing-masing ni..
Lambat lagi ke makanan nak sampai hoiii..


Seronok lah budak-budak duduk kat sini..Tengok bot nelayan besar kat belakang tu..
Memang tepi laut je ni..Salah pijak, terjun dalam laut lah..
Aku memang tak bagi Faheem nak pergi main kat hujung-hujung tu..Nak tengok bot dari jauh sudah..
Ummi paranoid memang begini. Safety terlebih-lebih..

Eh..mana gambar makanan???
Tak sempat snap..
Lapar punya pasal..Dapat je terus baham..
Pilih lauk ape pun aku tak ingat..
Muahahahaha..

Hah..keesokan harinya, ada kes orang meninggal kat sini. Orang tempatan. Macam-macam versi cerita.
Katanya orang tu nak lompat ke bot sebelah, terjatuh, kepala terhantuk kat mana tah, dia terus jatuh dalam laut. Quite a few minute jugak nak cari mayat mangsa.
Innalillahi wa innalillahirajiun..

1 comment:

  1. segar2nye udang dan ikan kt sana...jemput follow ke blog saya dan bertukar2 link

    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015