Monday, May 5, 2014

Anak Siapa???


Faheem helps me doing something...
"Alhamdulillah...baiknya anak ummi..."
"Anak aaaabi...Faheem anak abi.. adik Faqeeh anak ummi.."
"Ok..ok..Alhamdulillah..baiknya anak ummi abi..."
He nodded...

In a different situation...Faheem is throwing his tantrum. 
"Taknak kawan abi..abi degil.."
"Kenapa taknak kawan abi?"
"Kawan ummi je...taknak kawan abi..bagitau ummi.."
"Tak baik buat perangai macam ni..Faheem kan anak abi..."
"Bukan anak abi. Faheem anak ummi.."

Kalau dia merajuk dengan both ummi dan abi..
"Taknak kawan ummi..taknak kawan abi..kawan adik Faqeeh je kan Faqeeh.."

3 comments:

  1. kecik2 dah pandai =) ily, saya nak pulangkan beg & ice packs yg pinjam hari tu. sy pulang dekat kakak kat putrajaya hari tu lah ye senang. nak sy deal dengan dia ke mcm mana? let me know k ^^

    ReplyDelete
  2. Hihihi. Arissa tak ada geng lagi. >_<

    ReplyDelete
  3. Ketawa sendiri tgk kerenah anak ily. Kakak saya pun gelar diri dia dgn anak2 dia ummi, cuma kelakarnya anak pertamanya dinamakan Abi Hurairah (Bapak Kucing) sempena Sahabat Nabi Muhammad s.a.w. ... ; ) Meow...

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015