Wednesday, May 14, 2014

Nasi Ayam Golek 5 Star


Last 2 sunday, nak keluar...Tapi takde destinasi yang nak di tuju..
Memang selalu macam tu. Dah siap-siap semua, dalam kereta baru tanya/fikir nak pergi mana.
Kali ni, dah siap-siap, tengah masukkan diaper bag dan bakul susu anak-anak dalam bonet kereta, my zawj tanya nak ke mana? Kalau nak ke shopping mall, sila angkut stroller bersama..Lalu ku angkut sajoh.
Tapi still belum decide nak ke mana..
Bila dah keluar, tanya lagi..
Aku bagi pilihan...
"Setia City Mall, One Utama or Mid Valley.."
"OU jauhlah..Yang dekat takde? Leisure Mall boleh?"
"Hummmphh...Boleh je..Tak kisahlah..." Lain je nada kot..bahahaha..Sengih-sengih je tok laki ku..
"Yang dekat katne?"
"KLCC.."
Pastu tak tanya dah...Terus je drive..Aku pun blur ke mana sebenarnya destinasi pilihan..
Tapi bila dah sampai area Pantai Dalam, aku boleh target dah destinasi cuci mata..hikhik..
Tapi sebelum cuci mata, kena isi perut dulu..
Kat mana?

Ayam Golek Lima Bintang (Nara Seafood)

Kami makan nasi ayam..
Nasi berbentuk bintang bersama quarter chicken..

Sedap!!

Buktinya
Sampai terpejam-pejam mata menikmati kesedapan nasi ayam golek..

Aku kata, "Sedaplah ayam dia..."
"Ni lah ayam golek yang dear salu beli tu.."
"Ok..No wonder...Memang sedap.."

Kalau my zawj ada job kat NPE, kadang-kadang dia akan singgah tapau ayam golek ni. Kalau time bulan puasa, memang lah sangat menikmati..Nyummsss...
Ade je menu lain. Dah snap gambar menu tapi blur..huhu..

Lepas kenyang makan, si abang ni nak melayan ikan super besar pulak..
Kat bawah titi tu ada kolam dan ada ikan dan kura-kura super besar. Teruja Faheem tengok sampai taknak balik..Adehh...Ummi tak sabar nak cuci mata wahai anak..ahaks..

Alolo sweetnye jalan berpimpin tangan dua beranak ni..
*Jatuh cinta lagi buat sekian kali*

Burp~ kekenyangan..
Tapi misi mencuci mata tetap on..
Destinasi adalah Midvalley.
Lame hoit aku tak jejak Midvalley yang macam taman permainan tempat jatuh bangun aku je dulu..sobs~
Misi utama mencari.........Takyah lah cerita..Cukup aku dan si dia saja yang tau..A self pampering mission sambil lepas rindu kat Midvalley dan cuci mata serta cuci wallet..

1 comment:

  1. waaaaahhh..meanrik ni.. selalu problem nak carik kedai makan besh..mekaseh share.. mesti cube nanti insyaa Allah.. :)

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015