Thursday, August 7, 2014

Potret 1 Syawal 1435H


Tahun ni beraya di Gombak.
Kami ni giliran beraya kat mana pun, 1 Syawal tu mesti akan jumpa jugak both sides of family. Kampung dekat-dekat kan. Bezanya pagi raya dekat mana je.

Tema tahun ni biru turqoise.
Sepatutnya tema tahun lepas. Tapi atas sebab yang tak dapat di elakkan, kita carry forward ke tahun ni. hahaha.

The only gambar versi berdiri. Susahnye lah nak dapat a perfect picture.
Tahun ni baju semua bertempah. Terima kasih dekat kakak tailor sebab sempat siapkan jubah raya aku. Kalau tak terpaksalah aku lari tema dari suami dan anak-anak..hihi..
 

Siap pakai flower crown. Kerja my eldest niece la tu. Nak bagi cik ily dia bertambah-tambah cun kayak bidadari gitu...kahkahkah..

With my niece. Tuan punya flower crown. Macam sisters tak? hihi..

Tambahan pulak, Faqeeh demam last week of puasa. 1 Syawal, walaupun demam dah kebah, dia masih lagi cranky dan manja. I believe dia masih tak selesa, tak sedap badan. He is still not active as usual. Very clingy dan moody. Jadinya nak ambil gambar pun agak susah. Kalau dapat sekeping dua yang dia tengah tersenyum riang tu, memang mujur sangat tu..



With parents in law...Tu Faqeeh tengah moody la tu..

The incomplete big family of Yusoff & Wan Zainab clan. 2 family takde.

Pagi raya di Gombak. Petang tu, almost malam la, baru aku jumpa family aku pulak. Tapi bukan kat Ampang. Since my one and only nenek sedara yang tinggal buat makan-makan on 1st Syawal, kita jumpa kat rumah dia sajoh di Impian Bukit Tunku.

Adik cakap they all takde ambil gambar family pun lagi that whole day. Saje nak tunggu kaklang yang somel lah tu kann...Tak sampai hati kan nak ambik gambar tanpa kakak kesayangan..wakakaka..
So here's our family photo. EllaDin's Clan. The complete family plus an additional extra member yang pakai baju purple tu. Cucu tuan rumah yang very the friendly..

Adik-beradik mama plus 2 orang ipar.

The senget sisters...



Tahun ni aku terlebih emo saat bersalam mintak maaf.
Karngan separuh muka surat je. Tapi airmata sampai basah lencun kot.
Dengan my zawj toksah kate lah..Ni nak taip pun sebak terasa-rasa. Orang banyak dosa memang gitu.
Dengan mama pun, tapi di selang seli dengan ketawa. Nangis berjurai airmata sambil ketawa ria. Nak bagi cover line la tuh. Malu menangis kat umah orang.
Bila dengan Mama dan banjir, dengan orang seterusnya merebaklah jugak.
Hnnnss...hnsssss..
Mintak maaf, mintak ampun semua..
Aku tau, aku sedar, aku si pendosa..
Maafkan semua salah silap ye..

2 comments:

  1. ha'ah..tema kita sama la!...neway...saya pon nak mintak maaf jugak..sama-sama kita bermaafan!

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya awak. Pagi2 raya tu la kalau kite nak fefeeling pun hihihi

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015