Thursday, September 11, 2014

6 Sept 2014: A Trip To Zoo Negara


Abi tolong organise program lawatan untuk anak-anak PASTI Ubudiyah ke Zoo Negara.
Since kami memang dah lama plan nak bawak the kids ke zoo, jadi Abi kata join je program yang dia organise. Ramailah geng Faheem melawat zoo..

Pukul 8.00 pagi berkumpul di PASTI ( Faheem panggil sekolah dewan ^____^ ) yang hanya a few steps from our home..
Abang dan kakak PASTI mulakan hari dengan bacaan doa, selawat dan surah pilihan.
Then they had their breakfast.
Faheem dan Faqeeh pun join breakfast sama.

Dah selesai makan, abang dan kakak buat barisan, baca doa menaiki kenderaan.
We are in a group of 23 students, 4 non-student, 2 teachers and 5 orang pengiring.

On the tram.


Adik Faqeeh setia bertahan duduk dalam Boba carrier. Alhamdulillah. Aku memang berharap dia behave je duduk dalam tu dan tak meronta mintak turun. Syukur Alhamdulillah, Allah permudahkan semua urusan.
Adik Faqeeh sangat behave dan ummi boleh tolong cikgu control anak-anak PASTI. Phew!
Kalau adik pun merengek sama nak berlari dengan abang-abang, mungkin ummi akan menjerit macam tarzan di tengah zoo..hahaha..


Abang Faheem pulak lagak abang besar. Siap dengan sling bag. Independent sunnguh.




Tak berapa nak bergambar sangat sebab mata keep on eyeing on the kids. Amanah dari mak ayah mereka, tak boleh jaga sambil lewa. Ibarat jaga anak sendiri jugak. Aku pun boleh tahan sama memetir macam cikgu-cikgu..Bahahaha..



Selfie dengan buntut badak sumbu...Motif sangat weh...Hmmmm..





Malas nak layan ummi. Asyik nak suruh pose je tengah panas ni..
hahaha..terus garu kepala..

Teruja tengok animal show.

Orang kuat program







I took his picture while he was taking the picture of me.


Anak-anak PASTI with cikgu dan AJK.

Last but not least
Ummu & Abu Fah[q]eem[h]
Picture was taken by Faheem.

If you notice, tak banyak sangat gambar binatang or gambar yang proper.
Memang tak pergi semua section pun, dan tak berapa nak beramah mesra sangat dengan haiwan-haiwan. Ala-ala window shopping je haa...Tengok sekali imbas je..
Menjaga a group of children memang challenging.
Sedang menjaga anak sendiri yang dua orang tu pun dah terasa mencabar, apatah lagi berpuluh orang dengan pelbagai perangai dan ragam.
Tersangatlah mencabar.
Salute gila lah dekat cikgu cikgi taska yang tabah jaga budak-budak ni.
Kalau nak ada sesi berkenalan dan beramah mesra dengan semua penghuni zoo serta membiarkan adik Faqeeh lepas bebas berjalan sendiri, kita kena buat another personal visit..hihi..
But still, it was a fun & joyful day.
Sambil mengeratkan ukhuwah sesama anak murid dan cikgu PASTI.

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015