Friday, October 31, 2014

FMHK: Cheezy Tempura Nugget Rolls


Kat rumah ni jarang ada roti. One day tengok ada roti dan belum expired (nampak sangat roti selalu terbuang sebab expired..not good..membazir..)..Tiba-tiba terasa nak buat sosej roll..
Bukak peti, takde sosej...Nugget je ade.. Tapi nak jugak buat roll..
Hmm...pakai nugget tempura ayamas je lah..

Bahan-bahan...
Roti dipenyek padat dulu..Aku pakai belakang senduk je since takde rolling pin.
Goreng nugget dan sejatkan minyak.

Then cut the nugget into slices.

Then susun lah roti, cheese, nugget slices..Letak mayonis dan sos cii sikit..Roll them up..
Celup dengan telur, then goes into the frying pan. Goreng sekejap sampai kekuningan.

There goes your cheezy nugget roll..

Then bila ada sosej, kite buat cheezy sosej roll pulak..
Sokmo nak letak cheese..hihihi..

Simple dan mudah untuk orang yang tak berapa rajin macam aku..Ngeee..
Yang penting, anak-anak dan abi nye suke..Kalau tak suke pun, kena paksa makan jugak..Hahaha..

2 comments:

  1. nampak sedap jer..leh try gak nanti ..neway nice sharing :)

    ReplyDelete
  2. Cheese mg sedap. Klu anak dah tak minum susu dan tak suka minum susu dalam cawan, cheese adalah replacement paling baik. Sy pun sukeeeeeeeee!

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015