Monday, October 20, 2014

Penang Trip 2014: Batu Feringghi


We're staying at Batu Feringghi..Lepas check in hotel which is dah lewat petang, refresh ourselves sekejap, my zawj ajak pergi pantai. Nak tengok sunset.

Layan gambar je entry kali ni...Sebab aku teruja tengok sunset yang Subhanallah....sangat cantik...Tapi sebab aku tak pandai ilmu-ilmu photography ni, gambar super amatur jelah yang ada..




















Banyak aktiviti menarik yang ditawarkan. Macam paragliding tu..Nampak macam best je. Tapi aku yang gayat ni tidak le nak pi cuba. In fact kami tak buat apa-apa pun selain menikmati keindahan alam ciptaan Allah. Tak jalan jauh pun..Anak-anak enjoy main pasir pantai secara berhemah..Aku enjoying the scenic view. MasyaAllah subahanallah...


Done berjalan atas beach sand, moh kite basuh kaki dulu..Klasik je rasa ada tempayan air ni..







Really enjoying the nice view of sunset.
Another pembelajaran alam untuk anak-anak.

 The next day selepas seharian berjalan, we bring the kids mandi pool dan explore the nature. Main pasir puas-puas..
   

  
  
  
Adik kena buli dengan abi...


  
Abang tolong adik keluar dari timbunan pasir.

Berjaya meloloskan diri

  
Teruja tengok ombak

  

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015