Monday, December 1, 2014

FMHK: Chicken Sandwich From KFC Leftover


Last thursday, budak-budak office ni buat makan-makan sempena kejayaan dierang.
Alhamdulillah. Mabruk my colleagues.
Dan berbanyak terima kasih for the treat.
Punyalah banyak dierang ni order makanan.


KFC tu seorang 3 ketul.
Selalu kalau aku beli yang set 2 ketul tu pun rasa dah ketat perut.
Ni 3 pieces set campur dengan dominos pizza lagi...
Sudahnya aku makan 3 slices pizza kat office. KFC tu bungkus bawak balik.


Ayam kalau part isi memang tak berapa nak laku kat umah ni.
Tengok lebihan ayam KFC tiba-tiba dapat idea nak buat chicken sandwich.
Hihi..

Isi ayam tu cincang halus-halus.
Put in some mayonese, thousand island, blackpepper. Garam takyah dah since ayam KFC dah berperisa.
Gaul-gaul sampai sebati.
Siap.


Lepas tu prepare la hang punya toasted roti sandwich, tomato & salad.
Gambar takde. Dah selamat masuk perut. Haha..

Pastu tengok ade lebihan lagi isi ayam tu.
Tomato & salad pun ade lagi.
So, aku potong tomato kecik-kecik and salad.
Gaul-gaul dengan isi ayam tadi.
Yay..it makes a yummy salad mix.
And really make full use of the leftovers.
Alhamdulillah..


1 comment:

  1. Banyak betul ayam KFC tu. Sayang kalau dibuang begitu je.

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015