Thursday, November 20, 2014

Reminiscing The Past..


Saja godek-godek entry lama..
Singgah balik baca my first entry dalam blog ni..
Wasn't really my first entry though..I have few entries earlier, sebelum kahwin lagi dah wujud blog ni sebenarnya..
Macam mana tah, at one time, aku delete semua entry termasuklah entry pasal kahwin and honeymoon..
I deleted all..
Kosong.
Terbiar sepi beberapa ketika..
Then, bila I had my first miscarriage..
There's a feeling yang aku tak tahu nak luah kat siapa, nak cerita macam mana..
Kalau bercerita dengan orang pun pasti akan mengundang airmata..
Taknak macam menagih simpati orang..
Masa tu I really feel that I need to jot down something.
A moment that I want to always remember..

So, that was when I started writing in this blog again..
The loss
Entri pertama setelah blog terbiar sunyi sepi.
A story about my first miscarriage moment.
On how I discovered that my baby have stopped growing and stays inactive in my womb for about 3 weeks.
Today, as I read through the entry, bergenang jugak airmata.
Then, going through another miscarriage.
Hah..reminiscing the past..

There's always some good things to ponder.
Ada hikmah di sebalik setiap apa yang Allah telah tetapkan untuk kita.
The fact that Allah boleh beri dan tarik sesuatu daripada kita dalam sekelip mata..
Allahuakbar.
Tiada daya upaya kami melainkan dengan pertolongan dan kekuasaanMu Ya Allah..
Pastinya, setiap ketentuan Allah adalah yang terbaik untuk kita.




No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015