Monday, December 15, 2014

Free Hi-Tea Treat at Zende Restaurant, Hotel Seri Pacific


We went to MATTA Fair Sept 2014 sebab nak cari accomodation for our Penang Trip. Pergi tu masa last day dan quite lambat jugak lah. Lewat petang baru pergi, dating berdua zawji & khumairah nya..hihi..Once dah purchase, entitled to join 2 lucky draw contest. Satu tu online, ade few soalan kena jawab. Aku tibai je jawab hat tu. Then another one live lucky draw, tapi kena tunggu pukul 7.00 p.m kalau tak silap. My zawj kata tunggu jelah sekejap. Tak lama dah pun..
 Ingatkan lucky draw yang main cabut je nombor tu. Rupanya ada soalan jugak. Ada 10 soalan kalau tak silap. Siapa paling cepat angkat tangan, jawab soalan, if betul bari buat lucky draw. Means, kita draw hadiah apa yang bakal kita dapat. Banyak kali jugak my zawj and I cuba. Of course my zaej lagi banyak try sebab bini dia penyegan. Hahaha..Semua salah..Till soalan yang terakhir, dia suruh namakan 4 charity body that join the fair. One of it just in front of the stage. Aku fikir, memang takde can dah lah sebab aku teringat satu je kot. Then ada sorang chinese guy ni jawab. Tapi kurang satu. Cepat-cepatlah my zawj lari and answer. Tambah satu je lagi kan..hahaha...

And for the draw, he got these vouchers. 2D1N stays and Weekend Buffet Hi Tea at Seri Pacific Hotel, just next to PWTC.

So, that voucher brought us here...Seri Pacific Hotel yang terrrrrrsangatlah jauh dari rumah..hahahaha..

Ready for hi tea :)

Reserved table. Tapi mintak tukar ke sofa since masa sampai tu orang takde lagi. Ngade sangat ni nak duduk empuk-empuk je..But sebenarnya, easier to control the boys :)

Selfie sebelum makan, sementara tunggu abi ambil foods. Lengang je masa ni..Aku dok fikir, boleh lah amik gambar foodies jap lagi. Tapi harapan punah sebab tiba-tiba lepas tu menderu-deru orang masuk. Full house. I yang pemalu ni, terus simpan hp..hahaha.
  

Goshh...pipi dah semakin membulat..

Dua orang ni, kalau dah dapat ice-cream, tak nampak ummi dah..Menikmati ice-cream penuh nikamt je..
 


Ni je foods yang aku dapat snap. Ni pun sebab orang dah tak ramai sangat. Lama sangat kiterang duduk situ. Tapi puas hati sangat dengan fodds served. Variety sangat. Macam-macam ada. Lauk-pauk je aku rasa dah 10 jenis, then ada noodle section, salad bar, fruits & desserts, pasta station, chinese cold cuts, rojak, waffle lagi..Semua pun rasa boleh tahan sedap. 

Pasta station ni queue panjang hoiii..Mula-mula sebelum amik nasi, ingat nak terjah pasta terus. Tapi tengok queue, aku hold dulu. Last skali, beratur sajalah. Yang buat lama sebab dia masak open kat situ. Kau pilih sendiri banyak mana pasta kau nak, the rebus. The chef tumis-tumis segala rencah and masukkan pasta tadi tu. Pastu kau pilih sos. Aku pilih karbonara. And it taste yummy..Tak sia-sia beratoq panjang..haha..

Colourful ice cream topping for the kids.. 

 The lucky man...ehem...of course lah kan..Lucky to marry me...kof*kof*kof..

Tengok si kecik layan ice cream. Tak hirau orang dah.. 
Macam orang besar sangat nih..  



Lepas kenyang makan, kita bersiar-siar sekitar hotel...
Pergi survey pool je pun..haha..

   

Japanese restaurant dekat pool level. RM95 per kalau tak silap..Gulppp!
Tumpang amik gambar je kat taman comel..hihi..FOC.


No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015