Wednesday, December 10, 2014

Sunday Evening By The Lake

 
Lepak-lepak di petang Ahad di rumah mertua, my zawj tanya nak pergi tasik tak?
That will be great. Remembered the last time my zawj ajak jog, bawak ke stadium UIA. End up with frustration as I could not jog sebab ade a bunch of guys playing football in the middle of the field, and no ladies jog there. Takkan lah aku nak lari terkedek-kedek seorang mengelilingi those guys kan. What an awkward scene. Sudahnya, jadi bibik sajoh la hari tu while zawji had a great 2 lapse of jog.

Bila offer nak pergi tasik, happy lah. 
Tapinya, tak jadi jogging jugak sampai ke sudah.
We went with a troop of healthy active boys. Faqeeh alone dah buat tak menang tangan nak handle. Laju je dia lari ikut suka hati dia di celahan umat yang ramai membanjiri taman tasik di petang hari.
Nak biarkan my zawj handle 4 boys all by himself dengan umat yang ramai tu while I jog happily alone? I don't think so..

Berjalan-jalan saja lah dengan anak-anak tercinta.
Kesian the kids, excited nak naik kuda. Tapi kami datang lambat, the counter has closed.
But I notice that they have made height marker for kids who want to ride a horse. Must be no less than 90cm.

Takpe, sama-sama kita berjalan keliling tasik while waiting for tok ayah to complete his jog.
It was fun too.

Masing-masing nak pimpin tangan dengan abang syahmie je. Semua taknak ummi pegang..Elok je jalan berempat :) Macam empat beradik kan...hihihi


Then they found buah apa tah, macam kelapa tapi kecik. They played happily. Berkejaran main bola kononnya..Faqeeh tu pun beria, terkedek-kedek berlari..




video

video


video

But suddenly I have this one thought..
"B, syg rasa orang tengok kite dengan anak-anak, agaknya dierang kata die ni anak 4 orang berderet setahun satu ke ape?"
Dah lah yang dua paling kecil tu was born in the same year. Sorang bulan Jan, sorang Dec. Hahahaha..
Dengan aku pun dah rupa makcik-makcik. Elok sangat lah tu..Ke rupa bibik? Huwaaaaa...

 Masa kat playground agak kelam kabut jugak lah nak menjaga. Sorang nak main slide, sorang nak main buai, sorang dah berlari hilang ke mana tah..Pasrah je lah weh...Sambil doa semoga Allah pelihara anak-anak kami dari sebarang musibah.

Dah penat berlarian, bergelongsoran semua, it's ice cream time.
Aku kat umah lagi, dalam hati dah niat nak beli eskrem roti. hahahaha..





Ummi tak dapat jogging pun takpe lah anak-anak dan anak-anak buah tersayang oii...Yang penting hangpa happy...dan ummi dapat eskrem roti..mihmihmih..

Tapi ummi dah request kat abi, ummi want to have a me time. Kalau tak boleh jogging sensorang, abi kena belanja ummi treadmill seketol supaya ummi boleh lari sendirian dalam rumah sebab ummi dah memberat dengan jayanya. Nanges!!! 

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015