Tuesday, January 20, 2015

Feeling Back To School ^_^


Masuk minggu kedua persekolahan bermula, tak habis lagi cerita pasal sekolah ke??
Hahaha..

Maaf lah ye..
Kebetulan itu je idea dan bahan yang ada..Semuanya school-related..Mungkin sebab ummi pun excited sama bila anak excited masuk sekolah..huhu..

Actually ni cerita sebelum bukak sekolah lagi. 
Cerita di penghujung tahun 2014.
Zawji mintak idea nak ceriakan sekolah dewan..Aku pun feeling-feeling macam zaman sekolah dulu, buat poster bagai untuk cantikkan kelas kan..Since dah lama dah tak buat aktiviti gunting menggunting dan tampal menampal, so I get a little too excited.

So here's my final product :)

A close up on each of it...
A poster on colours dengan 3 bahasa..
  
Rukun Islam / Pillars of Islam
Yang ni actually inspired from this creative mom. Tapi dia buat hanging. Mula-mula ingat nak buat sebijik macam tu jugak, discuss dengan my zawj, dia kata kalau gantung-gantung tu nampak macam serabut sebab banyak sangat tali-tali. Finally, tampal je terus. Tak yah nak risau tangled ke, kene tarik-tarik, putus ke apa...More structured. Explanatory image tu pun, ada yang aku ambil directly from that site, ada yang aku google gambar yang nampak lebih jelas dan mudah difahami anak-anak kecil.


Rukun Iman..
Yang ni pun rasanya inspired from somewhere. Tapi lupa link nya.. Gambar cloud dengan raindrop tu, aku google je png image.. The writings pun semua pakai MS Words je. Print, gunting, tampal..

Setelah di tampal kat sekolah dewan..

Another project..Yang ni inspired dari gambar kat google, deco kindy overseas, link tak dapat trace balik..huhu..
Beli colourful A4 sized paper bercorak tu..The numbers printed out, cut and glued..The boxes tu pakai coloured paper, potong curvy at the edge. Lepas tu tampal sticker heartshape yang dah berkurun ada dalam peti harta karun aku according to the numbers..


Bila dah siap dan selamat ditampal...phewwwww..Puas hati..
Walaupun hasil tak lah menarik mana...Tapi I had fun..haha..

1 comment:

  1. ili yeah idea nk wat flash card besor tuk Double R kita tu..hehe..kalau beli mahal lak..tapi nak cari sticker yang diorang suka cam ultraman ke..nnti lei belajar kira ultraman sesama..

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015