Monday, January 19, 2015

Gambar Passport Untuk Tag Nama Sekolah


Last two weekends my zawj kata nak bawak Faheem pergi kedai, ambil gambar untuk daftar sekolah. Yuran dah bayar, tapi borang belum isi, gambar belum bagi. Dengggg~

Suddenly kata tak jadi. Amik gamba sendiri je kat rumah...Mujurlah dinding rumah warna biru..Haha..

Tapinye, jenuh lah nak suruh hero sorang ni pose molep..Ada saja memek muka dia.
Bila senyum comel dah, mata pula menyept (saja di sepetkan..haihh)..Muka tercengang, muka hidung kembang, muka monster...
Paling tak tahan bila dia cakap buat mulut orang jahat, muka orang baik..Adoihh..Camno tu abang??
Ni yang termampu nak dicapture. Yang behind the scene....Lagilah macam-macam. Terbahak-bahak ummi dengan abi gelak...

Sudahnya ummi pening kepala nak choose gambar. 
Hmmm..
Tibe-tibe teringat zaman sekolah teknik dulu..Geng-geng yang buat page kelas untuk majalah sekolah dok bising susah nak amik gambar abi awak..Last skali pakai gambar candid tah zaman bila tah..Hahaha..
Menurun kat anak ke apa ni??? Ngeee~

 Lepas tu, Faqeeh macam biasa, follower setia abang. Confirm lah dia nak join jugak..Gambar Faqeeh ok sikit sebab dia boleh stand still sekejap. Jughuh molep nyo lah muko adik terrr..Abang dok joget-joget sokmo..

Lepas tu nak bergambar berdua pulak...Silakan..
Abang tu muka serius ajar adik buat 'peace'..

Alhamdulillah..
Seronok ummi bila tengok awak berdua baik, main sama-sama, love each other.
Bila time gaduh, senak perut ummi..Hahaha..
Semoga jadi anak yang soleh ye anak-anak..
Apa yang penting???
kaf - ba - rho - kaf - alif - ta - nun
Keberkatan..

hihi..

4 comments:

  1. Replies
    1. Still belum ada decision..huhu..abi dia suruh amik gamba yang nganga besar tu..rare sangat..hahaha...

      Delete
  2. seronok tengok anak dah besar..moga2 jadi anak yg soleh..insyaallah

    ReplyDelete
  3. comel yer tgk keletah anak u dear, hehehhe pening nak pilih gambar ek...alahaiiii comellll pakai kopiah tu hehhehe

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015