Monday, January 26, 2015

Know Your Body Mass Index (BMI)


Did a BMI check last Friday..
Plus glucose and cholesterol check...
Hmmmm...

The result..

Wehhh..berat ku lagi sikit nak cecah angka 60..sobs** Tak pernah aku seberat ini even saat preggy 9 bulan..Nanges !!

But BMI masih dalam kategori normal range..Tapinye dah di hujung-hujung normal range tu..Sikit lagi nak masuk pre-obese...uhuks..

Body fat pulak dah dalam range high wehhhhhh...Oh my...Normal body fat percentage for female cuma 20% - 30% jek..Gossshhhh...Tak boleh jadi ni...

Lagi satu....Kolestrol reading, betul-betul atas pagar...Nanges lagi....

Nampak macam kurus (orang lah kata kurus..aku rasa aku dah gemuk..hohoho)..Tapi body fat dan kolestrol adalah tidak sihat...

Need to do something..Huhuhuhu..
Nanges berkali-kali..

T_____T,

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015