Tuesday, January 27, 2015

Sepetang Di Pudu Ulu...


Suatu petang di hari minggu..
Faqeeh asyik menendang bola dalam rumah nan comel..Berdentam dentum rumah dek sepakan si kecil yang padu dan bertenaga..
Bola melantun ke segenap rumah..
Jadi Abi ajak pergi ke ruang yang lebih luas untuk anak-anak bermain..
Jom kita ke taman !

Destinasi tujuan, Taman Rekreasi Pudu Ulu..
Sebab nak main bola, tak perlu ke taman yang bertasik..Lebih selamat...
Sampai-sampai, anak-anak dan abi terus menyepak bola.
Ummi yang kononnya sedih body fat di paras sesak nafas, taknak pula guna peluang berlari anak atau berjalan malas. Sebab ummi ternyata malas dan lemau petang tu. Konon-konon penat mengemas rumah yang tak habis pun dikemas..Ahaha..

Seronok anak-anak bermain di atas rumput nan hijau..









Ada taman permainan. Seorang gembira turun naik gelongsor. Yang seorang lagi, naik tangga turun tangga sahaja. Sampai ke sudah tak mahu turun gelongsor. Hmmm...Fobia apa agaknya abang dengan gelongsor ni ???

Jalan-jalan sekitar taman, ada air terjun...Abang ni memang suka water features ni...





Surau pun ada. Cantik surau dia. Macam rumah kampung. Tapi sayangnya, kurang dijaga. Tahi cicak bergelimpangan  O_o" Telekung pun legam-legam kehitaman. 





Dah rosak...

Tak lama pun beriadah di taman. Sedang solat Asar, Faqeeh dah mula pasang radio bingit minta susu. Cuba umpan dengan benda lain, semua taknak. Asyik berzikir nak susu. Letih lah tu..Bola pun dah taknak layan..Puas memujuk abi balik, nak susu..Alahai Faqeeh..
  

Abang je yang masih nak berseronok di taman...
  


Tapi masuk kereta, dua-dua layan susu...hihi..Merah-merah muka berlari & berkejaran di taman..


Ummi ingatkan lepas dapat susu terus berlayar..Harapan...Sampai rumah, dia start enjin balik, sambung sepak bola dalam rumah. Lagi senang untuk Faqeeh agaknya sebab bola melantun-lantun kat dinding, tak perlu penat sangat mengejar bola macam kat padang. Hahaha..

3 comments:

  1. Dedua tengah melasak kan Ily..peluang tuk kita mak-mak ni buang lemak..hehe..

    Preloved Baby Item

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Aktif tak terkata..Tapi mak nye macam tak terbuang je lemak..Adoii..Makin bertambah adelah...

      Delete
  2. Nice view here...good place for children enjoy playing...^_^.

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015