Wednesday, August 19, 2015

5th Pregnancy : Final Trimester


I'm currently in my final trimester of pregnancy.
Hujung minggu ni cukup 37 weeks, InsyaAllah.
And zawji is away for outstation until Friday.
Initially he was scheduled to go to Myanmar. Alhamdulillah berjaya pas kat orang lain.
But still kena outstation ke Butterworth for 4 days.
I was like....huh..lamanya..huhu..

Since dah masuk final trimester dan aku pun taklah gagah mana, so terpaksa lah berkampung kat rumah mama.
Masa belum sarat dulu, gagah lagi lah urus anak-anak semua sendiri bila zawji outstation ke Myanmar. A couple of times jugak lah aku kena tinggal. But now dah hujung-hujung ni, dengan Faqeeh yang merap semacam nak berdukung je sokmo, tak berani nak take the risk.

Berdoa je lah the urge to deliver doesn't come masa zawji is away ni.
Meanwhile aku kena take precaution la to not trigger the urge..
Rutin harian aku, berjalan kaki dari LRT ke office, lebih kurang 1 km. Pergi dan balik, 2 km lah. Kalau berjalan seorang diri, aku jalan macam ribut. Tak biasa nak lenggang kangkung. Even membawak perut pun, tetaplah jalan speed semacam.
Dan panjat berpuluh-puluh anak tangga kat LRT Bandaraya tu instead of using escalator.
So, minggu ni, aku terpaksa lah jalan slow and steady, not to rush sangat. 
Dan avoid jugak panjat tangga. Next week baru kita sambung panjat tangga ye..huhu..

Dan mengharap sangat anak-anak bagi kerjasama especially Faqeeh. Asyik nak melekat dengan ummi, mintak dukung. Nak apa-apa pun, semua have to be done by ummi. Kalau orang lain yang buatkan, mengamuk sakan lah dia. Allahu...Sementara boleh bermanja ye Faqeeh..

Apapun, aku tetap standbay hospital bag. Bawak siap-siap gi rumah mama. Just in case anything happens..Huhu..

Rabbi yassir walatu'assir, rabbi tammim bil khair..



1 comment:

  1. Semoga dipermudahkan ..inshaallah..due date kita lebih kurang je kan..cuma bezanya saya dah start cuti..jaga diri baik2 ye ily..jenuh jugak nak berjalan dan naik tangga tu..tp tu yg seeloknya untuk permudahkan bersalin nnt

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015