Tuesday, August 18, 2015

Faheem's Handwriting & Doodling


Saja nak test abang tulis nama sendiri sebab aku tak pernah lagi suruh dia write his own name.
Tahun ni takpelah sebab 4 tahun takde exam lagi kat sekolah dia. Next year dah ada exam. So, I told him that dia kena belajar tulis nama dia sendiri.

Yang ni dia follow balik apa yang aku tulis.


Ada sekali tu dia tulis nama sendiri without referring to anything, tapi tertinggal huruf H..Jadi FAEEM je..hihi

Lepas tu dia mintak nak tulis nama ummi abi pulak.

Then nama adik Faqeeh.

Gambar kat bawah Faheem lukis masa ummi tengah solat.
Since taknak dia buat kacau masa orang tengah solat, dia mintak handphone actually, nak conteng-conteng dalam picsart punya apps tu. Itu je sumber hiburan yang ada dalam phone ummi. No games installed ye..huhu.. Tapi mujur ummi bawa book and pen, so you can have the physical feeling of writing and doodling instead of virtually. Hahaha..


His view of robots

His view of a house. Tapi tak sempat lukis habis sebab ummi dah habis solat and we're rushing to somewhere else. Had to stop him from completing his view of a house. Bad mom.

Some improvement in expressing his view.
Dulu kalau bagi pen dan kertas, memang contengan cakar ayam, few black holes je lah yang ada...
Now dah nampak lines and circles that have meaning to it. Alhamdulillah..

Nanti Faheem belajar doodling dengan abang Thaqif ye.
Kagum dengan anak buah yang sorang ni.
He is only 7 years old, but the way he define his doodles, rasa tercabar pulak.
Everytime I came across his doodles, memang terkagum terpana lah sebab aku rasa aku sendiri tak boleh lukis up to that details. Dan aku tersangatlah tak sangka that it's actually the view from a 7 years old boy. Bila ingat-ingat aku masa umur 7 tahun, nak lukis burung ke ikan, tidaklah se-detail apa yang dia lukis. Inikan pulak tractor, crane and all those big machines. Very much detail and fine interpretation.
Will share his artworks when I come across them, InsyaAllah..


No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015