Tuesday, August 11, 2015

Buat Perangai..


Faqeeh in the phase of being a big brother, memang banyaklah ragam dan kerenah..
He used to be a very cool, independent child..
Tapi sindrom big brother-to-be ni memang buat ummi urut dada je lah sayang oii..
Cepat sangat nak merajuk.
Baru tegur sikit dah mencebik, pastu nangis macam di pukul..
Belum lagi part dia pukul dan sepak kita ni bertalu-talu..

There's one day, Faqeeh buat perangai..
Dipukulnya perut ummi ni bertalu-talu..
Aduhai anak..Sakitlah ummi anak oii..
Ummi pun mengaduh sakit..Sambil buat muka sedih..
Abang Faheem memerhati dari jauh...
Tiba-tiba abang angkat bangku dan campak..
Terpinga-pinga ummi..
"Kenapa abang campak bangku tu?"
"Faheem tak suka Faqeeh buat perangai macam ni..."
Alololo...
"Cakaplah elok-elok dekat adik, jangan campak bangku macam tu..."
"Faqeeh ! Jangan buat perangai...Faheem tak suka Faqeeh buat perangai !"

Faqeeh pulak menjawab..
"Biarlah..Faqeeh nak buat perangai jugak !"
Ahahaha..Boleh tahan si adik menjawab ye..

Recently, abang pulak throwing tantrum dalam kereta.
Tak ingat apa yang tak kena sampai dia mengamuk..
Tiba-tiba Faqeeh cakap..
"Faqeeh tak suka Faheem buat perangai..."

Tiru balik ayat abang..hohoho..
 



No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015