Monday, August 10, 2015

Lego Madness


My boys, Faheem especially, kalau menghadap lego, memang khusyuk. Macam-macam invention dia buat. Sometimes, something yang kita tak sangka dia boleh buat. Subhanallah...
These are some that I manage to snap...

His version of tower cranes. Crane pun ade few design ye..huhu..

An airplane

A short fat robot by Faqeeh..

Faheem's view of a jetty... Nak fishing katanya..

Both making their own spacecraft..

Faheem's rumah kampung with cantilevered porch roof..He called it rumah kampung sebab ada tiang kat bawah tu...

Faqeeh's dinosaur..

Banyak lagi yang tak sempat nak snap. Kadang-kadang tu Faheem sendiri mintak ummi ambil gambar. hihi..
Semalam dia buat double storey house. Macam rumah Faheem :)
Seronok tengok dia invent things with lego.
Alhamdulillah.

1 comment:

  1. Sama! I love watching Haraz main Lego/building blocks, nampak dia berfikir and try to recreate or invent something and I think to myself "besar dah dia". lepas tu mata masuk habuk sikit hehe

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015