Monday, November 23, 2015

Fragile Faqeeh


Faheem : Abang sayang baby Fathan.
Faqeeh : Faheem..Faheem tak sayang Faqeeh ke?

Faheem went to Syaqeer's (cousin) house..
Faqeeh : Faheem mane ummi?
Ummi : Faheem kat rumah Syaqeer..
Faqeeh : Faheem tak ajak Faqeeh pun. Faheem tu taknak kawan Faqeeh..

Faqeeh : Faheem taknak tidur ke ummi?
Ummi : Faheem nak tidur dengan Syaqeer..
Faqeeh : Kenapa Faheem taknak tidur dengan Faqeeh? Kenapa Faheem jaga Syaqeer, Faheem tak jaga Faqeeh?

Faheem and Faqeeh were playing together when suddenly Faqeeh cried out loud. Ummi cuba nak pujuk but Faqeeh refuses.
Faqeeh : Faqeeh nak Faheem je pujuk. Kenapa Faheem taknak kawan Faqeeh?

Allah..Allah..Allah..
Faqeeh...Awak ni selalu buat ummi touching.



Faqeeh ni memang agak lembut jiwa dia despite of his cheekiness. Cheeky but sensitive. How is that? Jiwa dia cepat sangat tersentuh. And kalau dia merajuk kena marah pun selalunya if you ignore him for quite some time, dia sendiri akan datang balik dengan nada sedih muka sayu pilu minta maaf nangis-nangis.

Kalau dengan Faqeeh ni, aku pun tak boleh nak marah lama-lama. The look in his eyes tu yang buat aku cepat sejuk. Huhu..

Semoga jadi anak yang soleh, mukmin yang bertaqwa, taat perintah Allah, anak yang sentiasa menyejukkan hati ummi abi, baik akhlak dan budi pekerti. Allahumma amin..amin ya rabbal alamin..

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015