Thursday, December 10, 2015

Big Bad Wolf 2015


The wolves are back !!!
Hush we go to join the wolves again..
Hunting for more books..
Haiihh..Dah jadi macam event wajib setiap tahun..

Kami pergi hari sabtu malam. Dari pukul 1 sampai 4 pagi..haha.. Lama bertapa dalam tu ye..
Masa decide nak pergi, hero bertiga dah lena diulit mimpi. Plan nak tumpang anak-anak kat Ampang, kami dating berdua. Boleh pulak lah abe kenit sorang ni terjaga dan terus segar-bugar.
Bila dah sedar, harapan lah nak tinggalkan. Confirm nak ikut punya.
Saja tak nak bagi chance ummi dan abi dating berdua..huhu..

Aku aim nak cari buku aktiviti untuk anak-anak je.
Faqeeh ni pulak, Alhamdulillah bagi kerjasama, tak berlari kesana sini. Elok je dia nak duduk dalam stroller. Bagi dia belek buku sama. Tekun pulak dia. Pandai pulak letak dalam bakul buku yang dia suka. Superheroes... huhu...Tapi ditapis oleh ummi...



Tak ramai sangat orang pagi-pagi buta tu. Nak tolak stroller pun mudah. Budak aktif ni, pukul 4 pagi pun masih segar-bugar, ceria bertenaga..

Buku yang berjaya dirembat. 80% activity book. Faheem suka coloring, so aku belikan 3 coloring books. Others ada puzzle, match games, maze, counting activities etc..


Yang satu ni, dah dekat cashier, sempat pulak lah Faqeeh capai. Cut and fold transformers, ada 10 ketul robot nya. Jenuh lah ummi yang kena buat nanti..heheiii...


Some other books for mama and my pleasure reading. Tapi entah bila aku dapat membaca dengan santai.. huhu..

Kalau tengok buku memang jadi rambang mata. Tapi masa nak membaca tu limited je..Huaaa.. Hopefully I can spend time with the boys, sit down dan mengadap buku aktiviti sama-sama.
Had just successfully did two cut and fold activities with them..
Alhamdulillah..

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015